Doktorum

Son güncelleme: 15.06.2010 08:27
  • doktorum programı - doktorum kanal d - doktorum ne zaman- doktorumun bugünki konusu - doktorum programı iletişim


    Hafta içi her gün 09:00

    Doktorum

    Doktorunuz her sabah evinize geliyor!

    Güne artık daha zinde ve formda başlayacaksınız

    noimage

    Doktorum artık canlı, daha renkli ve daha iddialı. Sunumunu Zahide Yetiş ile birlikte Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum, hafta içi her gün sabah 09:00 -11:30 saatlerinde canlı olarak ekrana geliyor. Sağlık konusunda en doğru bilgi ve öneriyi, tıp dünyasının seçkin ve güvenilir isimlerini konuk alarak birinci elden halka ulaştıran Doktorum, tıbbi yöntemler, uygulamalar ve operasyonları canlı olarak ekrana getiriyor ya da stüdyo ortamına taşıyor. Doktorum, ayrıca canlı telefon bağlantılarıyla izleyenler ve konuk doktorlar arasında sağlıklı bir köprü oluşturuyor. Doktorum bundan böyle her gün "Sabah Sporu" ile başlıyor. Sağlık Dansı Eğitmeni Lale Rıoche'un her sabah müzik eşliğinde yapacağı dans tadında egzersizler Doktorum izleyicilerinin daha formda ve fit olmasına yardım edecek. Yine her gün, Obezite ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya "Sağlıklı Yaşam" köşesinde form tutmayı kolaylaştıracak sağlıklı yiyecek ve içecek karışımları hazırlayıp tariflerini verecek. Doktorum bundan böyle daha hareketli, daha eğlenceli daha dolu.

    noimage
#12.02.2010 13:33 0 0 0


  • 15 Şubat Pazartesi - "Ev Dışında Sağlıklı Beslenme"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da 15 Şubat Pazartesi günü "Ev Dışında Sağlıklı Beslenme" yolları ayrıntılarıyla ele alınacak.

    Dr. Ender Saraç Doktorum'un stüdyo konuğu. Ev dışında karın doyurulan başlıca mekanlardan kebapçı, pideci, balıkçı, simitçi ve büfelerde nasıl daha sağlıklı beslenilirin yanıtları Dr. Ender Saraç farkı ile Doktorum'da.

    Dr. Ender Saraç Doktorum izleyenleri için ev dışında yemek yenilen mekanları dolaşıp sağlıklı siparişler verdi, sağlıksız siparişleri ve seçimleri eleştirdi. Dr. Saraç ayrıca bir kabul gününe konuk olup kadınların sorularını yanıtladı, sağlıklı ikram önerilerinde bulundu.

    Dr. Saraç bu çekimlerin yorumlarını stüdyoda yapıp ayrıca birbirinden sağlıklı tarifler ve tüyolarla sağlıklı ve formda olmanın inceliklerini anlatacak.

    Konuk uzman, hem stüdyo konuklarının hem de canlı telefon ve mail yoluyla Doktorum'a ulaşan izleyenlerin sorularını yanıtlayacak.


    Dr. Ender Saraç
    Hay Güzellik Merkezi

    0212 2831080
    16 Şubat Salı- "Kronik yorgunluk, Bitkinlik"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da 16 Şubat Salı günü "Kronik yorgunluk, Bitkinlik" konusu bütün ayrıntılarıyla ele alınacak.

    İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kerim Güler ve İstanbul Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yenerel Doktorum'un stüdyo konukları.

    Aslında günlük aktiviteler sonucu ortaya çıkan ve dinlenme sonucu sona eren yorgunluğun ne zaman hastalığa dönüştüğü, bu hastalıkların ayırd edici belirtileri, korunma ve tedavi yolları Doktorum'da anlatılacak.

    Konuk uzmanlar, hem stüdyo konuklarının hem de canlı telefon ve mail yoluyla Doktorum'a ulaşan izleyenlerin sorularını yanıtlayacak.

    Prof. Dr. Kerim Güler
    İstanbul Tıp Fakültesi
    0212 414 20 00/32119
    Mua: 0212 528 65 68
    Prof. Dr. Mustafa Yenerel
    mua: 0212 444 16 33

    17 Şubat Çarşamba - "Kıkırdak ve Eklem Sağlığı"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da 17 Şubat Çarşamba günü "Kıkırdak ve Eklem Sağlığı" bütün ayrıntılarıyla ele alınacak.

    Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Remzi Tözün ile yine Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Taşer Doktorum'un stüdyo konukları. Kalça eklemleriyle ilgili çalışmaları ve müdahaleleri ile öne çıkan Prof. Dr. Remzi Tözün Doktorum'da özellikle bu konuyu ele alacak.
    Sporcu sakatlanmalarının tedavisinde ve diz eklemlerinin sorunlarında duayen kabul edilen Prof. Dr. Ömer Faruk Taşer de kendi uzmanlık alanıyla ilgili bilgi aktaracak.

    Konuk uzmanlar, hem stüdyo konuklarının hem de canlı telefon ve mail yoluyla Doktorum'a ulaşan izleyenlerin sorularını yanıtlayacak.

    Prof. Dr. Remzi Tözün
    Maslak Acıbadem
    0212 304 44 14

    Prof. Dr. Ömer Faruk Taşer
    Bakırköy Acıbadem
    0212 414 44 44

    18 Şubat Perşembe - "Kansızlık ve Kansızlıkla Seyreden Kan Hastalıkları"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da 18 Şubat Perşembe günü "Kansızlık ve Kansızlıkla Seyreden Kan Hastalıkları" bütün ayrıntılarıyla ele alınacak.

    İstanbul Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Sargın ve Hematoloji Uzmanı Pnof. Dr. Ahmet Burhan Ferhanoğlu Doktorum'un stüdyo konukları.

    En yaygın sağlık sorunlarından biri olan ve bitkinlikten, çarpıntıya, halsizlikten uyku sorunlarına kadar birçok soruna yol açan kansızlık ile kanda belirti veren diğer hastalıklar konuk uzmanlarca enine boyuna anlatılacak.

    Konuk uzmanlar, hem stüdyo konuklarının hem de canlı telefon ve mail yoluyla Doktorum'a ulaşan izleyenlerin sorularını yanıtlayacak.


    Prof. Dr. Deniz Sargın
    İstanbul Tıp Fakültesi
    0212 414 20 00


    Prof. Dr. Ahmet Burhan Ferhanoğlu
    Amerikan Hastanesi
    0212 311 20 00
    Mua: 0212 233 53 36
#14.02.2010 20:26 0 0 0
  • bugünün konusu Yorgunluk... İyi denk gelmişim. Tam benlik bi konu.
#16.02.2010 08:48 0 0 0
  • öz değil demi??
#16.02.2010 08:49 0 0 0
  • Hayır Karakızım doktor öz değil..
#16.02.2010 09:06 0 0 0
  • 22 Şubat Pazartesi - "Siyatik ve Sinir Sıkışmaları"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da 22 Şubat Pazartesi günü "Siyatik ve Sinir Sıkışmaları" bütün ayrıntılarıyla ele alınacak.
    Doktorum'un stüdyo konukları İstanbul Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Semih Akı ve Nöroşürji Uzmanı Prof. Dr. Tuncer Süzer Doktorum'un stüdyo konukları.
    Boyun, sırt, bel, kollar ve bacaklar Bu bölgelerimizden geçen sinirlere küçücük bir baskı dayanılmaz ağrılara yol açıp günlük yaşantımızı etkiler. Belirli bir yaşın üzerindeki insanlarda hele bir de kilo fazlalığı ve hareketsizlik varsa yaygın olarak görülen sinir sıkışmaları ve siyatik ağrıları Doktorum'da ayrıntılı biçimde anlatılacak, çözüm yolları önerilecek.
    Uzman konuklar ayrıca hem stüdyo konuklarının hem de canlı telefon ve mail yoluyla Doktorum'a ulaşan izleyenlerin sorularını yanıtlayacak.

    Prof. Dr. Semih Akı
    İstanbul Tıp Fakültesi
    0212 414 20 00
    (ASM) Anadolu Sağlık Merkezi
    44 44 276

    Prof. Dr. Tuncer Süzer
    (ASM) Anadolu Sağlık Merkezi
    44 44 276

    23 Şubat Salı- "Bacak Ağrıları, Ödem ve Varisler"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da 23 Şubat Salı günü "Bacak Ağrıları, Ödem ve Varisler" konusu bütün ayrıntılarıyla ele alınacak.
    İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Kurdoğlu ve Romatolog Dr. Hakan Rauf Tüfekçi Doktorum'un stüdyo konukları.
    Vücudun tüm yükünü çeken bacaklardaki başta ağrılı hastalıklar olmak üzere tüm sorunları ile özellikle yaygın sorunlardan biri olan varis ayrıntılı olarak Doktorum'da anlatılacak. Bacak sağlığı için yapılması gerekenler, varis tedavisindeki son gelişmeler Doktorum farkıyla izleyenlere aktarılacak.
    Uzman konuklar ayrıca, hem stüdyo konuklarının hem de canlı telefon ve mail yoluyla Doktorum'a ulaşan izleyenlerin sorularını yanıtlayacak.

    Prof. Dr.Mehmet Kurdoğlu
    İstanbul Tıp Fakültesi
    0212 414 20 00

    Dr. Hakan Rauf Tüfekçi
    İstanbul Cerrahi Hastanesi
    0212 296 94 50
#22.02.2010 08:30 0 0 0
  • 15 MART PAZARTESİ "ENDER SARAÇ'LA ZAYIFLAMA"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da 15 Mart Pazartesi günü "Zayıflama" başlığı bu konuda artık bir marka olarak kabul gören Dr. Ender Saraç farkıyla ekranlarınıza gelecek.

    Zayıflamak isteyenlerin alışveriş listesinde neler olmalı? Kabaran iştah nasıl dizginlenir? Açıkhavada veya spor salonunda spor yaparken nelere dikkat edilmeli? Ani ve şok diyetler yapmak zararlı mı? Zayıflama hapları işe yarıyor mu? Diyet, kaçamaklarla nasıl dizginlenir? Sağlıklı bir piknik sepetinde neler olmalı? Seyahat edenler nasıl beslenmeli? Tüm bu soruların cevabını Pazartesi sabahı Doktorum programında Dr Ender Saraç farkıyla bulacaksınız.

    Ender Saraç
    0212 283 10 80

    16 MART SALI "HASTALIK TEDAVİSİNDE SPORUN ÖNEMİ"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da 16 Mart Salı günü "Hastalık Tedavisinde Sporun Önemi" herkesin çok sevdiği İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Merkezi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cihan Aksoy tarafından anlatılacak.

    Spor hangi hastalıklara iyi gelir? Hangi tür hastalıklar sırasında spordan kesinlikle kaçınmalıyız? Park alanlarına belediyeler tarafından yerleştirilen spor aletleri yararlı mı yoksa zararlı mı? Bu tür aletleri hangi sıklıkla ve nasıl kullanmalıyız? Fizik tedavi ile sporun farkı nedir? Tüm uzmanların tavsiye ettiği spor, fazla yapıldığında zararlı olabilir mi? Spor nerelerde yapılırsa daha yararlıdır? Belli bir yaşın altında ya da üstünde olanlar ne tür sporlar yapmalı?
    Bu ve bunun gibi pekçok sorunun yanıtını Salı sabahı 08.45'te Prof. Dr. Cihan Aksoy'un renkli anlatımıyla bulacaksınız.

    Prof. Dr. Cihan Aksoy
    0212 414 20 00

    17 MART ÇARŞAMBA "KRAMPLAR, KASILMALAR VE TERLEME"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da 17 Mart Çarşamba günü "Kramplar, Kasılmalar ve Terleme" konuları "sihirli ellere sahip doktor" olarak anılan Dr. Jan Klod Kayuka tarafından tüm detaylarıyla masaya yatırılacak.

    İnsan neden terler? Terleme sağlıklı mıdır, hangi durumlarda sağlıksızdır? Terlemeyi önlemek için botox yaptırmak doğru mu? Ter kokusunu giderici ürünleri kullanmak zararlı mı? Hiç terlememek bir sağlık sorunu mudur? Vücuttaki kasılmaların nedeni nedir? Bacak krampları neden kaynaklanır, nasıl tedavi edilir? Kasılma ve kramplar neyin neyin habercisidir, vücudu felce götürür mü? Bu soruların ve daha fazlasının cevabını Uzman Doktor Jan Klod Kayuka'nın ve Fizik-Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Elif Gürkan'ın anlatımıyla Çarşamba sabahı Doktorum programında bulabilirsiniz.

    Uzman Dr. Jan Klod Kayuka
    0212 258 23 33

    Dr. Elif Gürkan
    Fizik-Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı
    0212 283 12 72

    18 MART PERŞEMBE "SAÇ SAĞLIĞI VE KILLANMA"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da 18 Mart Perşembe günü "Saç Sağlığı ve Kıllanma" konusu Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Engin Oral ile ele alınacak.
    Sağlıklı saç nasıl anlaşılır? Hangi hastalıklar saç dökülmesine neden olur? Mevsim değişikliğinde saç dökülmesi normal midir? Saç derisi nasıl korunur? Saç derisindeki kabuklanmalar neden kaynaklanır? kepek neden oluşur? Saç neden dökülür? Öbek öbek dökülen saçlar nasıl tedavi edilir? Saçkıran olanlar ne yapmalı? En sağlıklı saç tipi hangisidir? Saçı besleyen gıdalar nelerdir? Hangi tür şampuanlar en sağlıklıdır? Kadınlardaki aşırı kıllanma hangi hastalığın habericisi? Kıllanmadan kalıcı olarak kurtulmak mümkün mü? Tümüyle kılsız olmak zararlı mıdır? Erkeklerin de fazla kıllı olması normal mi? Tüm bu soruların cevabını 18 Mart Perşembe sabahı 08.45'te Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Engin Oral ve Dermatoloji Uzmanı Tayfun Oğuzoğlu'nun aktaracağı bilgilerde bulabileceksiniz. Programda ayrıca Dr. Ayça Kaya sağlıklı saçlar için beslenmeyle ilgili benzersiz tarifler verecek.

    Prof. Dr. Engin Oral
    Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
    0212 343 20 00
    0212 663 88 98

    Dr. Tayfun Oğuzoğlu
    Dermatoloji Uzmanı
    0212 215 56 56

    Dr. Ayça Kaya
    0216 385 55 34
#16.03.2010 09:36 0 0 0
  • 29 MART PAZARTESİ "YÜRÜME VE DENGE BOZUKLUKLARI"

    Doktorum'da 29 Mart Pazartesi günü "Yürüme ve Denge Bozuklukları" konusu Prof. Dr. Ersin Tan ve Prof. Dr. Ayşen Tan ile masaya yatırılacak. Kulaklarımız neden çınlar? İleri yaşta ortaya çıkan yürüme bozukluğunun sebepleri nelerdir, nasıl tedavi edilir? Baş dönmesinin altında yatan asıl neden ne? Hangi hastalıklar kendisini denge bozukluğu olarak gösterir? Kulak çınlaması ne kadar devam ederse tehlikelidir? Denge bozukluğu ve kulak çınlaması arasında ilişki var mıdır?
    Günlük hayatı aksatmaya neden olan tüm bu soruların cevabını 29 Mart Pazartesi sabahı Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ersin Tan ve eşi Fizik-Tedavi Uzmanı Prof. Dr. Ayşen Tan'ın açıklamalarında bulabileceksiniz.

    Prof. Dr. Ersin Tan
    Hacettepe Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi
    0312 428 17 92

    Prof. Dr. Ayşen Tan
    Fizik-Tedavi Uzmanı
    0312 467 85 85

    30 MART SALI "RADYASYON VE EV ALETLERİ"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da 30 Mart Salı günü "Radyasyon ve Ev Aletleri" konusu Prof. Dr. Selim Şeker ve Prof. Dr. Enis Özer tarafından anlatılacak.
    Radyasyon hayatımızı nasıl tehdit ediyor? Günlük hayatımızın içinde radyasyona ne kadar maruz kalıyoruz? En çok radyasyon yayan ev aletleri nelerdir? Telsiz telefonda yatan büyük tehlike ne? Elektrik kabloları hayatımızı nasıl tehdit ediyor? Radyasyonun zararlarından nasıl korunabiliriz? Yatağımızın başucunda duran priz, organlarımıza nasıl zarar veriyor?
    Radyasyona dair merak ettiğiniz pekçok sorunun cevabı Prof. Dr. Selim Şeker ve Prof. Dr. Enis Özer'İn vereceği bilgilerle aydınlanacak. Programda ayrıca Elektrik-Elektronik Mühendisi Korkut Uluaydın da bizlere bazı aletlerin ne kadar radyasyon yaydığını "radyasyon ölçer cihaz" ile canlı olarak gösterecek. Ardından radyasyon etkilerini azaltan kumaşın özelliklerini anlatacak.

    Prof. Dr. Selim Şeker
    Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektirk-Elektronik Müh. Bölümü Öğretim Üyesi
    0212 287 24 65

    Prof. Dr. Enis Özer
    İst. Tıp Fak. Radyasyon Onkolojisi Uzmanı
    0212 304 42 83
    0212 414 20 00

    Korkut Uluaydın
    Elelktrik-Elektronik Mühendisi
    0232 388 60 06

    31 MART ÇARŞAMBA "KAŞINTILI HASTALIKLAR VE ALERJİ"

    Doktorum'da 31 Mart Çarşamba günü "Kaşıntılı Hastalıklar ve Alerji" konusu Prof. Dr. Kerim Güler'in anlatımıyla ekrana gelecek. Alerji nedir? Hangi tür kaşıntılar alerji belirtisidir? Alerji neden kaynaklanır? Çocuklar neden alerji olur? Çocuk ve yetişkin alerijisinin nedenleri farklı mıdır? Deterjan, şampuan ya da kremler kaşıntı ve alerji yapar mı? İlaçların alerji yapma durumu nedir? Herhangi bir ilaca karşı alerjimiz olup olmadığını nasıl öğrenebiliriz? Alerjik bünye çocuk yaşta kendisini belli eder mi? En ağır alerjik reaksiyon hangisidir? Kalıcı olarak tedavi edilemeyen alerji türü var mıdır?
    Bilmeniz gereken tüm soruların cevabını 31 Mart Çarşamba sabahı saat 08.45'te İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kerim Güler ile eşi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nermin Güler'in anlatımlarıyla Doktorum programında bulabilirsiniz.
    Programda ayrıca Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Baransu da alerjik reaksiyonların derideki etkileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verecek.
    Prof. Dr. Kerim Güler
    İst. Tıp Fak. İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı
    0212 414 20 00

    Prof. Dr. Nermin Güler
    Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
    0212 528 65 68

    1 NİSAN PERŞEMBE "ÇOCUKLARDA HAVALE VE EPİLEPSİ"

    Doktorum'da 1 Nisan Perşembe günü "Çocuklarda Havale ve Epilepsi" konusu Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin ile konuşulacak.
    Çocuklarda yüksek ateş neden kaynaklanır ve nasıl düşürülür? Havale hangi durumda öldürücü hale gelir? Ateşli hastalıklar epilepsiye neden olur mu? Epilepsi nöbetleri nasıl engellenir? Halk arasında Sara hastalığı olarak tabir edilen rahatsızlık epilepsi midir? Epilepsi kalıcı olarak tedavi edileblen bir hastalık mıdır? Aile bireylerinde epilepsi olması, epilepsiye yakalanma riskini arttırır mı? Tüm bu soruların cevabı Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin'in eğitici anlatımıyla ekranlarınıza gelecek.

    Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin
    Pediatrist-Pediatrik Nörolog
    0212 613 32 79

    2 NİSAN CUMA "KANSERDEN KORUNMANIN YOLLARI "

    Doktorum'da 2 Nisan Cuma günü "Kanserden Korunmanın Yolları" konusu Prof. Dr. İsmail Çelik tarafından ele alınacak. Vitaminler kanser nedeni olabilir mi? Çağımızın kabusu kanser kimleri vuruyor? Sigara nasıl bırakılır? Kanserden koruyan gıdalar hangileridir? Hangi tür kanser nasıl önlenir? Kanserden spor yaparak korunmak mümkün mü? Hangi tür ev işleri kanser oluşumunu engeller? Kanser konusunda merak ettiğiniz tüm soruların yanıtını Prof. Dr. İsmail Çelik verecek.
    Programda ayrıca Dr. Ayça Kaya, kanserden koruyan beslenme tarzına yönelik bilgiler verecek.

    Prof. Dr. İsmail Çelik
    Hacettepe Üni. Onkoloji Enstitüsü Prevantif Onkoloji Anabilim Dalı Başkanı
    0312 305 43 30
#29.03.2010 10:24 0 0 0
  • 10 MAYIS PAZARTESİ "EL-AYAK YANMASI VE ÜŞÜMESİ"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da Pazartesi günü "El Ayak Yanması ve Üşümesi" konusu Prof. Dr. Ersin Tan ve Prof. Dr. Ayşen Tan ile işlenecek.

    Kışın ortasında el yanması, yazın ortasında ayak üşümesi normal midir? El-ayak yangısı ve üşümesi neden kaynaklanır? Kalp krizi ve kanser gibi hastalıklar, el-ayak üşümesi ve yanmasıyla "geliyorum" der mi? Bu ve bunun gibi pekçok sorunun cevabını Pazartesi sabahı 09.00'da Doktorum'da bulacaksınız.

    Prof. Dr. Ersin Tan
    Nöroloji Uzmanı
    0312 428 17 92

    Prof. Dr. Ayşen Tan
    Fizik-Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı
    0312 467 85 85


    11 MAYIS SALI "BEL-BOYUN VE SIRT AĞRISI"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da Salı günü "Bel-Boyun ve Sırt Ağrısı" konusu Prof. Dr. Cihan Aksoy ve Prof. Dr. Süleyman Özyalçın ile masaya yatırılacak.

    Stres, bel ve boyun ağrılarını tetikler mi? Sırt ağrısı ileride skolyoz neden olur mu? Bel-boyun ve sırt ağrıları için evde, iş yerinde yapılabilecek basit egzersizler nelerdir? Mide kanseri neden sırt ağrısıyla kendisini gösterir? Prof. Dr. Cihan Aksoy bu ve bunun gibi prk çok sorunun cevabını vermek üzere canlı yayında olacak.

    Prof. Dr. Cihan Aksoy
    Fizik-Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı
    0212 224 49 50

    Prof. Dr. Süleyman Özyalçın
    Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı
    0212 240 60 60
    0212 241 62 78
    0212 414 20 00


    12 MAYIS ÇARŞAMBA "SORU-CEVAP"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da Çarşamba günü pekçok sağlık sorunu "Soru-Cevap" başlığı altında Prof. Dr. Türker Şahiner, Pro. Dr. Zeynep Oşar Siva, Prof. Dr. Sümer Yamaner ve Prof. Dr. Aytül Çorapçıoğlu ile konuşulacak.

    Sağlık sorunlarınıza dair her tür soruyu 0212 300 02 02 numaralı telefon numaramız ve [email]doktorum@kanald.com.tr[/email] mail adresimizden bizlere ulaştırabilir, uzmanlarımızdan cevap alabilirsiniz.

    Prof. Dr. Türker Şahiner
    Nöroloji Uzmanı
    0212 444 42 76

    Prof. Dr. Zeynep Oşar Siva
    İç Hastalıkları Uzmanı
    0212 414 30 00

    Prof. Dr. Sümer Yamaner
    Genel Cerrahi Uzmanı
    0212 414 20 00

    Prof. Dr. Aytül Çorapçıoğlu
    Psikiyatri Uzmanı
    0212 248 85 85


    13 MAYIS PERŞEMBE "BAĞIRSAK HASTALIKLARI VE PARAZİTLER"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da Perşembe günü "Bağırsak Hastalıkları ve Parazitler" konusu Prof. Dr. Kadir Demir, Prof. Dr. Necmettin Sökücü ve Diyetisyen Nil Şahin birlikte ile işlenecek.

    Bağırsak gazı neden kaynaklanır? Bağırsak nasıl düğümlenir? Parazite neden olan yiyecekler neler? Parazitlerden nasıl kurtulunur? Bağırsaklardan atılmayan parazitler hangi hastalıklara neden olur? Bağırsak dostu yiyecekler nelerdir? Bağırsaklara dair merak ettiğiniz her tür sorunun cebaını Perşembe sabahı Doktorum'da bulabileceksiniz.

    Prof. Dr. Kadir Demir
    Gastroenteroloji Uzmanı
    0212 571 47 88

    Prof. Dr. Necmettin Sökücü
    Genel Cerrahi Uzmanı
    0212 414 20 00 (31172)

    Nil Şahin
    Beslenme ve Diyet Uzmanı
    0212 247 73 85


    14 MAYIS CUMA "KOLESTEROL, TANSİYON VE DAMAR SERTLİĞİ"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da Cuma günü "Koelsterol, Tansiyon ve Damar Sertliği" konusu Prof. Dr. Sadi Güleç, Prof. Dr. Nevres Koylan ile Beslenme ve Uzman Diyetisyen Simge Çıtak ile konuşulacak.

    Kolesterole neden olan yiyecekler nelerdir? Tansiyon hastaları nasıl beslenmeli? Damar sertleşmesi nedir, kimlerde görülür? Kolesterol faydalı mıdır yoksa zararlı mı? Yüksek tansiyon mu yoksa düşük tansiyon mu daha tehlikelidir? Konu ile ilgili her tür soruyu uzmanlarımıza yöneltebilirsiniz.

    Prof. Dr. Sadi Güleç
    Kardiyoloji Uzmanı
    0312 508 25 23

    Prof. Dr. Nevres Koylan
    Kardiyoloji Uzmanı
    0212 343 11 11
    0212 414 20 00 (32637)

    Simge Çıtak
    Uzman Diyetisyen
    0212 219 12 02
#10.05.2010 08:22 0 0 0
  • 17 MAYIS PAZARTESİ "ENDER SARAÇ'LA SAĞLIKLI BESLENME"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da Pazartesi günü "Sağlıklı Beslenme" konusu Dr. Ender Saraç ile konuşulacak

    Yaza girerken en hızlı ve sağlıklı şekilde nasıl zayıflayabiliriz? Yaz için sağlıklı giyim seçenekleri nelerdir? Yazın şişmanlatmayan tatlılar nelerdir? Güneşin zararlarından korunmak için ne tür cilt ve saç bakımları yapmalıyız? gibi sorular Ender Saraç'ın özel önerileriyle ekrana gelecek. Programda ayrıca "zayıflatan buzlu çay" tarifi ile ödem çözücü, kabızlık giderici tarifler de yer alacak.

    Dr. Ender Saraç
    0212 283 10 80


    18 MAYIS "AKIL HASTALIKLARI VE ŞİZOFRENİ"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da Salı günü "Akıl Hastalıkları ve Şizofreni" konusu Prof. Dr. Alp Üçok, Doç. Dr. Haldun Soygür ve Prof. Dr. Tayfun Uzbay ile masaya yatırılacak.

    Şizofreni nedir? Ailesinde şizofren bireyler olanlar neler yapmalı? Akıllı ve deli kime denir? Akıl sağlımızı korumak için kendimizi nasıl geliştirebiliriz? Paranoya sağlıklı mıdır yoksa zararlı mı? gibi merak edilen sorulan yanıtları uzman doktorların anlatımıyla ekrana gelecek.

    Prof. Dr. Alp Üçok
    Psikiyatri Uzmanı
    0212 523 65 25

    Doç Dr. Haldun Soygür
    Psikiyatri Uzmanı
    0312 434 09 90

    Prof. Dr. Tayfun Uzbay
    Eczacı
    0312 304 47 64

    19 MAYIS "SINAV STRESİ VE GÜVENSİZLİK"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da Çarşamba günü "Sınav Stresi ve Güvensizlik" konusu Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin ile işlenecek.

    Çocuklarınızı sınavlara hazırlarken nelere dikkat etmelisiniz? Dokunmak, kişilik gelişiminde neden önemlidir? Güven duygusu anne karnında mı gelişir? Anne-babası tarafından yeteri kadar ilgi görmeyen çocukları ileriki yaşlarda ne gibi hastalıklar bekliyor? Tüm anne-babalar için kaçırılmaması gereken bilgilerle dolu olarak gerçekleşecek program Salı sabahı 09.00'da ekranlarınızda olacak.

    Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin
    Pediatrist-Pediatrik Nörolog
    0212 613 32 79- 80

    20 MAYIS PERŞEMBE "GÜRKAN KUBİLAY'LA SAĞLIKLI ZAYIFLAMA"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da Perşembe günü "Gürkan Kubilay'la Sağlıklı Zayıflama" konusu yer alacak.

    Menopozda nasıl kilo verilir? Kadın sağlığını tehdit eden 10 önemli olay ne? Karaciğer hastası olup olmadığınızı nasıl anlarsınız? Kilo almadan hamileliği tamamlamak mümkün mü? Lohusalık döneminde kilo vermenin en sağlıklı yolları nelerdir? gibi konular İç Hastalıkları Uzmanı Gürkan Kubilay'ın anlatımıyla ekrana gelecek.

    Dr. Gürkan Kubilay
    İç Hastalıkları Uzmanı
    0216 345 34 87
    0216 418 25 74

    21 MAYIS CUMA "KONUŞMA BOZUKLUKLARI"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da Cuma günü "Konuşma Bozuklukları" konusu İletişim Uzmanı Canten Kaya, Odiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Songül Aksoy ile Dil ve Konuşma Terapisti Dr. Banu Ergünal ile işlenecek.

    Kekemelik neden kaynaklanır, nasıl tedavi edilir? İnsan heyecanlandığında neden kekeler? Kadın-erkek ilişkisi en sağlıklı şekilde nasıl sağlanır? Hitabet sanatı nasıl güçlendirilir? İletişim sağlığı nasıl korunur? Bu ve bunun gibi başlıklar Cuma günü canlı yayında masaya yatırılacak. Tam 19 yıl kekemelik çektikten sonra bu engeli yenerek İletişim Uzmanı olan Canten Kaya bizzat yaşadığı deneyimleri açık açık anlatarak tüm kekemelere ışık tutacak.

    Canten Kaya
    İletişim Uzmanı
    0312 424 11 33
    0312 424 11 47

    Doç. Dr. Songül Aksoy
    Odiyoloji Uzmanı
    0312 468 89 60

    Dr. Banu Ergünal
    Dil ve Konuşma Terapisti
    0312 468 89 60
#17.05.2010 08:04 0 0 0
  • 24 MAYIS PAZARTESİ "DİYABET VE BESLENME"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da Pazartesi günü "Diyabet ve Beslenme" konusu Prof. Dr. Zeynep Oşar Siva, Prof. Dr. Şükrü Hatun ve Dr. Ayça Kaya ile işlenecek.

    Şeker koması nedir? Şeker hastalığının nedeni çok şekerli yemek midir? Şeker hastalığı gözlere ve pankreasa nasıl zarar veriyor? Şeker hastalarında kalp krizi riski neden daha yüksektir? Çocukların şeker hastası olması nasıl önlenir? gibi sorular Pazartesi sabahı Doktorum'da yanıt bulacak.

    Prof. Dr. Zeynep Oşar Siva
    İç Hastalıkları Uzmanı
    0212 414 30 00
    0212 304 44 44

    Prof. Dr. Şükrü Hatun
    Çocuk Sağlığı Uzmanı
    0262 331 85 50 - 51

    Dr. Ayça Kaya
    Beslenme ve Diyet Uzmanı
    0216 385 55 34


    25 MAYIS SALI "OMURGA EĞRİLİKLERİ VE AĞRILARI"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da Salı günü "Omurga Eğrilikleri ve Ağrıları" konusu Prof. Dr. Cihan Aksoy, Doç. Dr. Mehmet Tezer, Doç. Dr. Demirhan Dıraçoğlu ve Dr. Kerim Alptekin ile masaya yatırılacak.

    Omurga eğriliği erken yaşta nasıl fark edilir? Skolyoz akciğer hastalıklarına neden olur mu? Omurgadaki eğrilikler kalbimize nasıl hasar verir? Dik durmamak, kambur oturmak omurga eğriliğine neden olur mu? Merak ettiğiniz tüm soruların cevabı Salı günü saat 09.00'da Doktorum'da olacak.

    Prof. Dr. Cihan Aksoy
    Fizik-Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı
    0212 414 20 00

    Doç. Dr. Mehmet Tezer
    Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı
    0212 224 49 50

    Doç. Dr. Demirhan Dıraçoğlu
    Fizik-Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı
    0212 414 20 00

    Dr. Kerem Alptekin
    Fizik-Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı
    0212 414 20 00


    26 MAYIS ÇARŞAMBA "BEYİN VE OMURİLİK TÜMÖRLERİ"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da Çarşamba günü "Beyin ve Omurilik Tümörleri" konusu Prof. Dr. Ali Arslantaş ve Doç. Dr. Zerrin Pelin ile konuşulacak.

    Hangi tür baş ağrısı beyin tümörü habercisidir? Tümörler, el ve ayak uyuşması ile geliyorum der mi? Ameliyatla alınan tümör tekrarlar mı? Omurilik tümörünün nedenleri nelerdir?
    Beyin ve omurilik tümörlerine dair her şeyin cevabını bu programda bulacaksınız.

    Prof. Dr. Ali Arslantaş
    Beyin Cerrahisi Uzmanı
    0222 239 29 79

    Doç. Dr. Zerrin Pelin
    Nöroloji Uzmanı
    0216 411 01 33


    27 MAYIS PERŞEMBE "ÖDEM VE ŞİŞKİNLİK"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da Perşembe günü "Ödem ve Şişkinlik" konusu Dr. Jan Klod Kayuka ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli ile masaya yatırılacak.

    Vücutta ödem neden ve nasıl oluşur? Ödem sökücü diyet nasıl yapılır? Fazla tuzlu yemek ödem oluşumuna neden olur mu? Vücut neden su tutar? Şişkinlik ve şişmanlık nasıl ayıredilir? Vücudunuzda ödem varsa bu programı kaçırmamanızı tavsiye ederiz.

    Dr. Jan Klod Kayuka
    İç Hastalıkları Uzmanı
    0212 293 47 52

    Taylan Kümeli
    Beslenme ve Diyet Uzmanı
    0212 291 75 15 - 16


    28 MAYIS CUMA "DOLAMA, APSE VE İLTİHAP"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da Cuma günü "Dolama, Apse ve İltihap" konusu Prof. Dr. Kerim Güler ve Prof. Dr. Serhat Ünal ile işlenecek.

    Dolama nedir, neden kaynaklanır? Apse neden oluşur? Nasıl tedavi edilir? Vücutta oluşan iltihaplı hastalıklar nelerdir? İyileşen iltihap tekrarlar mı? İltihaplı hastalıklar nasıl tedavi edilir? Tüm bu soruların cevaplarını Cuma sabahı Doktorum programında bulabilirsiniz.

    Prof. Dr. Kerim Güler
    İç Hastalıkları Uzmanı
    0212 528 65 68

    Prof. Dr. Serhat Ünal
    Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı
    0312 305 10 80 (118-117)
#24.05.2010 08:07 0 0 0
  • 31 MAYIS PAZARTESİ "YAĞLANMAYA BAĞLI HASTALIKLAR VE BESLENME"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da Pazartesi günü "Yağlanmaya Bağlı Hastalıklar ve Beslenme" konusu Prof. Dr. Semih Akı, Dr. Ayhan Tokgöz ve Diyetisyen Dilara Koçak ile işlenecek.

    Vücuttaki ideal yağ oranı ne olmalıdır? Stres ve uykusuzluk yağlanmayı arttırır mı?
    Kalpteki yağlanma nasıl önlenir? Vücuda en zararlı yağ hangisidir? Zeytinyağı zararlı mıdır, faydalı mıdır? Bu gibi soruların cevabını Pazartesi sabahı Doktorum programında bulacaksınız.

    Prof. Dr. Semih Akı
    Fizik - Tedavi Uzmanı
    0262 678 50 63

    Dr. Ayhan Tokgöz
    İç Hastalıkları Uzmanı
    0262 744 44 83

    Dilara Koçak
    Beslenme ve Diyet Uzmanı
    0212 240 15 10 - 11

    1 HAZİRAN SALI "KULAK HASTALIKLARI VE ÇINLAMA"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da Salı günü "Kulak Hastalıkları ve Çınlama" konusu Prof. Dr. Cihan Aksoy, Prof. Dr. Kemal Değer ile masaya yatırılacak.

    Depresyon kaynaklı zannettiğimiz dikkat kaybının nedeni kulağımızda yatıyor olabilir mi?
    Orta kulak iltihabı; baş dönmesi ve denge kaybına neden olur mu? Kulak neden akar?

    Prof. Dr. Cihan Aksoy
    Fizik-Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı
    0212 414 20 00

    Prof. Dr. Kemal Değer
    Kulak-Burun-Boğaz Uzmanı
    0549 460 19 87


    2 HAZİRAN ÇARŞAMBA "İDRAR YOLU VE MESANE HASTALIKLARI"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da Çarşamba günü "İdrar Yolu ve Mesane Hastalıkları" konusu Prof. Dr. Ali Ergen ve Doç. Dr. Kubilay İnci ile konuşulacak.

    İdrar yanması neden olur? Sistit nedir, erkeklerde de görülür mü? Basurun nedeni nedir? Yediklerimiz basura neden olur mu? İdrardaki renk koyuluğu hastalık belirtisi olabilir mi?
    İdrar ve mesane hastalıklarına dair merak edilen pek çok soru Çarşamba sabahı masaya yatırılacak.

    Prof. Dr. Ali Ergen
    Üroloji Uzmanı
    0312467 59 59

    Doç. Dr. Kubilay İnci
    Üroloji Uzmanı
    0312 305 19 69 - 70


    3 HAZİRAN PERŞEMBE "GÜRKAN KUBİLAY'LA SAĞLIKLI ZAYIFLAMA"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da Perşembe günü "Sağlıklı Zayıflama" konusu Dr. Gürkan Kubilay ile konuşulacak

    Vücut tipinize uygun yaz diyetleri Hangi meyveler harareti azaltır? Yaz aylarında sivilce oluşumuna neden olan yiyecekler nelerdir? Yemekten sonra yüzmek sağlıklı mıdır? Artan sıcaklarda zayıflama tutkunuza ve sağlıklı beslenme isteğinize dair her tür soruyu Perşembe günü Dr. Gürkan Kubilay'a yöneltebilirsiniz.

    Dr. Gürkan Kubilay
    İç Hastalıkları Uzmanı
    0216 345 34 87
    0216 556 60 71


    4 HAZİRAN CUMA "FELÇ VE İNME İLE YAŞAMAK"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da Cuma günü "Felç ve İnme ile Yaşamak" konusu Doç. Dr. Yakup Krespi, Dr. Serdar Koçer, Prof. Dr. Rıdvan Akarca ve Fizyoterapist Burcu Ersöz ile masaya yatırılacak.

    Felce neden olan sebepler nelerdir? Bacak krampları felç habercisi midir? İnme ne demektir? Yüzün aşırı rüzgara maruz kalması felce neden olur mu? İnme inmesine sebep aşırı üzüntü müdür? Bu gibi ana başlıkların sorularını Cuma sabahı uzmanlarımız canlı yayında konuşuyor olacaklar.

    Doç. Dr. Yakup Krespi
    Nöroloji Uzmanı
    0212 224 49 50

    Dr. Serdar Koçer
    Nörorehabilitasyon Uzmanı
    0033164422086

    Burcu Ersöz
    Fizyoterapist
    0212 444 04 36
#31.05.2010 13:23 0 0 0
  • 7 HAZİRAN PAZARTESİ "HAREKET BOZUKLUKLARI"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da Pazartesi günü "Hareket Bozuklukları" konusu Prof. Dr. Murat Emre, Prof. Dr. Meral Topçu ve Prof. Dr. Hülya Kayıhan ile masaya yatırılacak.

    Bebeğinizde hareket bozukluğu olup olmadığını nasıl anlarsınız? Yürümede güçlük çekmek Parkinson belirtisi olabilir mi? Uykudaki sıçramalar hastalık sinyali mi? Üzüntü ve stres, baş bölgesi ve ellerde titremelere neden olur mu?

    Prof. Dr. Murat Emre
    Nöroloji Uzmanı
    0212 224 41 89

    Prof. Dr. Meral Topçu
    Çocuk Nörolojisi Uzmanı
    0312 305 11 65

    Prof. Dr. Hülya Kayıhan
    Hacettepe Ünv. Sağlık Bilimleri Fak.
    Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü
    0312 305 15 77 /140(Dahili)


    8 HAZİRAN SALI "KALP ÇARPINTISI VE ARİTMİ"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da Salı günü "Kalp Çarpıntısı ve Aritmi" konusu Prof. Dr. Bülent Görenek, Doç. Dr. Azmi Özler ve Dr. Ayça Kaya ile konuşulacak.

    Güneşte kalmak, kalp krizine neden olur mu? Klimalar amar sağlımızı nasıl tehdit ediyor?
    Panik atak kalbi durdurur mu? Sıcak duş kalp krizine davetiye çıkartır mı? Bu ve bunun gibi pek çok sorunun yanıtını Salı günü Doktorum programında bulacaksınız.

    Prof. Dr. Bülent Görenek
    Kardiyoloji Uzmanı
    0222 239 29 79

    Doç. Dr. Azmi Özler
    Kalp Cerrahı
    0216 542 44 44

    Dr. Ayça Kaya
    Beslenme ve Diyet Uzmanı
    0216 385 55 34


    9 HAZİRAN ÇARŞAMBA "EV KAZALARI" "NEFES DARLIĞI VE KRONİK AKCİĞER HASTALIKLARI"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da Çarşamba günü iki konu birden işlenecek. Biri Ev Kazaları, diğeri ise Nefes Darlığı ve Kronik Akciğer Hastalıkları konuları Dr. Feridun Çelimken, Doç. Dr. Selami Sözübir, Prof. Dr. Turhan Ece, Prof. Dr. Alper Toker ile masaya yatırılacak.

    Ev kazaları sırasındaki yaralanmalara ilk müdahale nasıl yapılmalıdır? Nefes darlığı astım belirtisi midir? Nefes darlığının kronikleşmesi nasıl önlenir? Akciğer hastalıkları yalnızca sigara ve alkol kaynaklı mıdır? Bu ve benzer soruların cevaplarını Çarşamba sabahı Doktorum programında bulacaksınız.

    Dr. Feridun Çelikmen
    Yeditepe Üni. Hast. Acil Tıp Anabilim Dalı
    0216 578 40 00

    Doç. Dr. Selami Sözübir
    Çocuk Cerrahisi ve Ürolojisi Uzmanı
    0216 578 40 00

    Prof. Dr. Turhan Ece
    Göğüs Hastalıkları Uzmanı
    0212 533 43 64
    0212 414 20 00

    Prof. Dr. Alper Toker
    Göğüs Hastalıkları Uzmanı
    0212 414 20 00


    10 HAZİRAN PERŞEMBE "CİNSEL SORUNLAR VE VAJİNİSMUS"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da Perşembe günü "Cinsel Sorunlar ve Vajinismus" konusu Prof. Dr. Halim Hattat ve Cinsel Sağlık Uzmanı Ece Hattat ile konuşulacak.

    Vajinismus psikolojik kaynaklı bir sorun mudur ve nasıl tedavi edilir? Kadınlarda ve erkeklerde en yaygın cinsel sorunlar nelerdir? Cinselliğe dair merak ettiğiniz ve paylaşmaya çekindiğiniz her türlü sorununuzu Perşembe günü uzman doktorlarımıza yöneltebilirsiniz.

    Prof. Dr. Halim Hattat
    Üroloji Uzmanı
    0212 282 36 46

    Ece Hattat
    Cinsel Sağlık Uzmanı
    0212 282 36 46


    11 HAZİRAN CUMA "KABIZLIK VE HEMOROİD"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da Cuma günü "Kabızlık ve Hemoroid" konusu Prof. Dr. Cem Kalaycı ve Dr. Metin Kuş ile konuşulacak.

    Kabızlık neden kaynaklanır? Basur bir hastalık mıdır? Hemoroide neden olan yediklerimiz midir? Tuvalete çıkmakta zorlananlar ve hemoroid sorunu olanlar Cuma sabahı 0212 300 20 20 numaralı telefondan canlı yayına katılıp sorularını yöneltebilirler.

    Prof. Dr. Cem Kalaycı
    Gastroenteroloji Uzmanı
    0212 571 47 88

    Dr. Metin Kuş
    Genel Cerrahi Uzmanı
    0216 565 40 65

    Berrin Yiğit
    Beslenme ve Diyet Uzmanı
    0212 240 77 71
#07.06.2010 08:01 0 0 0
  • 14 HAZİRAN PAZARTESİ "TAYLAN KÜMELİ İLE YAZ DİYETLERİ"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da Pazartesi günü Taylan Kümeli "Yaz Diyetleri" ile Doktorum programında olacak

    Dünyanın en iyi zayıflama formülü ne? Kilo almanızın nedeni yalnızlık duygunuz mu? Zayıflama bantlarıyla incelmek sağlıklı mı? Verdiğiniz kiloları geri almamak için ne yapmalısınız? Yazın formda kalmak için hangi yiyeceklerden uzak durmalısınız? İdeal vücut ölçüsü nasıl hesaplanır? Vücudunuza en uygun diyet menüsü hangisi?

    Yaz geldi. Eğer hala zayıflayamadıysanız veya var olan formunuzu en sağlıklı şekilde korumak istiyorsanız Pazartesi günü Doktorum programını sakın kaçırmayın.

    Taylan Kümeli
    Beslenme ve Diyet Uzmanı
    0212 291 75 15

    15 HAZİRAN SALI "BENLER, LEKELER VE MANTARLAR" ve "LAZERLE GÖZ TEDAVİSİ"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da Salı günü Doktorum programının ilk bölümünde "Benler, Lekeler ve Mantarlar" konusu Prof. Dr. Sedef Şahin ve Doç. Dr. Şükrü Yazar ile konuşulacak.

    Renk ve şekil değiştiren benlere dikkat! Önemsemediğiniz değişimler cilt kanseri habercisi mi? Şeker hastalığı belirtisi vücudunuzdaki mantarlar olabilir mi? Derinizdeki lekeleri dikkate alarak hangi hastalıklardan korunabilirsiniz?

    Programın ikinci bölüm konusu olan "Lazerle Göz Tedavisi" ise Op. Dr. Baha Toygar ile masaya yatırılacak. Toygar, göz ameliyatlarındaki son gelişmeleri Doktorum izleyicileri ile paylaşacak.

    Prof. Dr. Sedef Şahin
    Dematoloji Uzmanı
    0212 304 60 27

    Doç. Dr. Şükrü Yazar
    Estetik Cerrahi Uzmanı
    0212 304 44 44

    Op. Dr. Baha Toygar
    Göz Hastalıkları Uzmanı
    0212 444 44 69

    16 HAZİRAN ÇARŞAMBA "BÖBREK TAŞI VE HASTALIKLARI"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da Çarşamba sabahı "Böbrek Taşı ve Hastalıkları" konusu Prof. Dr. Sinan Zeren, Dr. Murat Bağışgil ve Diyetisyen Seçil Kenar ile masaya yatırılacak.

    Hangi gıdalar böbrek taşı ve kumuna neden olur? Böbrek taşları nasıl kırdırılır? Böbrek sancısı hangi hastalıkların işareti olabilir? Tuzlu gıdalar böbreklere zarar verir mi? Böbrek hangi durumda alınmalıdır? Böbrek sorunlarınıza dair her türlü sorunuzun yanıtını bu programda buluyor olacaksınız.

    Prof. Dr. Sinan Zeren
    Üroloji Uzmanı
    0212 296 94 50

    Dr. Murat Bağışgil
    Üroloji Uzmanı
    0212 665 83 96

    Seçil Kenar
    Beslenme ve Diyet Uzmanı
    0212 240 59 40

    17 HAZİRAN PERŞEMBE "KIKIRDAK VE EKLEM SAĞLIĞI"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da Perşembe günü "Kıkırdak ve Eklem Sağlığı" konusu Prof. Dr. Remzi Tözün ve Prof. Dr. Işık Akgün ile işlenecek.

    Rutubetli ortam eklem sağlığımıza zarar verir mi? Romatizmal hastalıklar neden kaynaklanır?
    Kemik erimesi, sağlıksız eklemlerin sonucu mudur? Kıkırdak ve eklem sağlınıza dair her tür sorununuz bu programda çözüm bulacak.

    Prof. Dr. Remzi Tözün
    Ortopedi Uzmanı
    0533 777 96 13

    Prof. Dr. Işık Akgün
    Ortopedi Uzmanı
    0212 240 60 85
    0212 414 20 00


    18 HAZİRAN CUMA "MUHTEŞEM SEZON FİNALİ"

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya'nın yaptığı Doktorum'da Cuma günü "Sezon Finali" yaşanacak.

    Prof. Dr. Cihan Aksoy, Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin, Prof. Dr. Aytül Çorapçıoğlu, Prof. Dr. Semra Çalangu, Dr. Hakan Rauf Tüfekçi, Prof. Dr. Kadir Demir, Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, Prof. Dr. Civan Işlak ve Prof. Dr. Bingür Sönmez gibi Türkiye'nin en saygın doktorlarından oluşan konuklar ve unutamayacağınız sürprizlerle dolu muhteşem bir sezon finali Cuma sabahı 09.00'da sizleri bekliyor olacak.

    Prof. Dr. Cihan Aksoy
    Fizik-Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı
    0212 224 49 50

    Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin
    Pediatrist-Pediatrik Nörolog
    0212 613 32 79

    Prof. Dr. Aytül Çorapçıoğlu
    Psikiyatri Uzmanı
    0212 248 85 85

    Prof. Dr. Semra Çalangu
    İç Hastalıkları ve Enfeksiyon Uzmanı
    0212 231 31 30

    Dr. Hakan Rauf Tüfekçi
    Romatoloji Uzmanı
    0212 296 94 50

    Prof. Dr. Kadir Demir
    Gastroenteroloji Uzmanı
    0212 571 47 88

    Prof. Dr. Münci Kalayoğlu
    Genel Cerrahi Uzmanı
    0212 444 78 88

    Prof. Dr. Civan Işlak
    Girişimsel Radyoloji Uzmanı
    0212 588 48 00

    Prof. Dr. Bingür Sönmez
    Kalp Cerrahisi Uzmanı
    0212 444 78 88
#15.06.2010 08:27 0 0 0