MALZEMESİ
2 su bardağı kültür mantarı
Yarım adet limonun suyu
3 dal yeşil soğan (ince doğranmış)
1 su bardağı yeşil zeytin (dilimlenmiş)
Yarım demet dereotu
Üzeri için;
3 adet kırmızı kiraz domates
3 adet sarı kiraz domates
Limon dilimleri
SOSUN MALZEMESİ
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı hardal
TARİF
Önce mantarları iyice yıkayıp, dikine dilimleyelim ve kararmaları için limonlu suya atalım.
Öte yandan bir cam kasenin içinde; ince doğranmış yeşil soğanları, kıyılmış dereotunu, çekirdeği alınıp, dilimlenmiş yeşil zeytini (arzu edilirse biberli kokteyl zeytini de kullanılabilir) karıştıralım. Mantarları içinde beklediği limonlu suda 10 dakika pişirelim. Suyunu süzüp, hazırladığımız soğanlı harçla karıştıralım.
Bu arada bir kasede; limon suyu, tuz, zeytinyağı ve hardalı çırparak hazırladığımız salata sosumuzu mantarların üzerine gezdirelim.
Salata tabaklarına paylaştırıp, kiraz domatesler ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapalım.