Saç Dökülmesine Karşı Maske-1
Saç yoğunluğunuza yeticek miktarda zeytin yağını benmari usulü ısıtın.
Benmari usulü,sıcak su dolu bir cezve içinde başka bir kapı içine koyup malzemeyi bu kapta ısıtın.
Eğer kepek sorununuz varsa bu zeytin yağının içine 1 çay kaşığı deniz tuzu ilave edin.
Eğer saçınız boyalı ise,proteğin isteği vardır bu yüzden zeytin yağının içine 1 yumurta sarısı ekleyin
ve eğer parlak olmasını istiyorsanız 1 çorba kaşığı elma sirkesi ekleyin.
Bu karışımı saçınıza boya sürer gibi sürün,özellikle saç derisine iyice sürün ve sonra streçle güzelce kapatıp sıcak bir havluyla örtün.Bu maske saçınızda 2 saat beklemeli.Yıkamasını da kaliteli bir bitkisel şampuanla yapmalısınız.Haftada 1 kez uygulanabilir.
Sıcak havlu yağın daha kolay emilmesini sağlıyuor.
Not: İçtiğimiz demli çayların vücüdumuzdaki demiri yokettiğini biliyormuydunuz?
Özellikle kansız insanların az miktarda çay tüketmesi gerekiyormuş ve demir eksikliği saç dökülmesine nedenmiş.
Saç Dökülmesine Karşı En Etkili Maske:
Bu maskenin çok yararlı olduğunu söyledi Suna Hanım.Yalnız malzemeler biraz itici
100 gr sığır iliği(kasaplardan alınıcak) bir tavada yağı çıkana kadar eritin.Çıkan yağ kadar hindistan cevizi yağını ilik yağı ile karıştırın.Yani yağlar 1e 1 ölçüde.
Yine işlem diğer maskedeki gibi,karışım saç diplerine sürülür,streçle kapatılır ve sıcak havluyla örtülür.Haftada 1 kez uygulanmalı. Bekleme süresi 2 saat.Yıkamada yine bitkisel şampuan kullanın.
8 Hafta sonunda saçlarınız fışkıracak
NOT: Saçkıran tedavisinde de bu saç maskesi öneriliyor,sadece ilaveten yarım baş sarımsak dövülüp ilave ediliyor.
Evet,maske tarifleri bu kadar ama programda söylediği diğer bilgileri de eklemeden geçemiycem,belki işinize yarar...
*1 su bardağı sütün içine 1 tatlı kaşığı kuru maya ekleyip mayayı eritin ve haftada 1 kez için.
Bu karışım B vitamini eksikliğinizi giderir,cildinizin içten beslenmesine güzelleşmesine yardımcı olur.
Kesinlikle bu karışım haftada 1 defadan fazla içilmemeli .
*Zencefilin doğal ve çok güçlü bir antibiyotik olduğunu söyledi Suna Hanım.
Artık marketlerde de satılıyormuş.Bir miktar zencefil rendelenir,üzerine sıcak su koyup 10 dk kadar kaynatılır.İçine bal koyup tatlandırılır.Bu çayı taneleriyle tüketin.Öok şifalı bir bitkidir.
*Faranjit için 3 tane at kestanesi kabukları soyulup un haline getirilir,çıkan un kadar tereyğ ve bal karıştırılır.Her gün 3 çay kaşığı kadar yenilir.