3 adet yumurta
8 yemek kaşığı şeker
1/2 paket margarin (oda sıcaklığında)
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1/2 limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
Üzeri için mürdüm eriği
Yapılışı
Önce bir kapta şekeri ve yumurtayı çırpın. Sonra oda sıcaklığındaki margarini , rendelenmiş limon kabuğunu ve limon suyunu ilave edin. Daha sonra da unu ve vailyayı ekleyip hamuru bir kaşık yardımıyla karıştırın.
Küçük kek kalıplarını margarinle yağlayıp hamuru bölmelere paylaştırın. Kabartma tozu olmadığını düşünecek olursak, bölmelerin yarısından daha fazlasını doldurmanız gerek. Ben sadece 9 bölme doldurabildim 1 ölçüyle... Bir dahaki sefer (eğer misafirlere yapacaksam) 2 ölçü yapmayı düşünüyorum. Bir de kek; kağıt kek kalıplarında ya da normal kek kalıbında da pişirilebilir bence. Ama büyük kek kalıbında yapılacağı zaman 2 ölçü olması gerekir gibi geliyor...
Hamurların üzerine 2'ye bölünmüş ve çekirdekleri alınmış mürdüm eriklerini koyun. Ben çok fazla bastırmadığım için erikler biraz havada kaldı
Önceden ısıtılmış fırında kekin kenarları kızarmaya başlayana kadar pişirin. Bıçak batırarak da pişip - pişmediğini rahatça anlayabilirsiniz, şahsen ben bu şekilde karar verdim
Topkekler pişerken, mutfağa normal kekle kıyaslanamayacak kadar nefis bir koku yayılıyor... Tavsiyem; çok açken pişirmeyin. Fırından çıkmalarını beklemek bir işkenceye dönüşebilir