1 lt. süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
2 adet şeftali (Ne çok sert, ne çok yumuşak)
Sosu İçin
2 su bardağı şeftali suyu
4 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı
Öncelikle süt, şeker, un ve vanilyayı kaynatarak muhallebi kıvamına getirene kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
Muhallebi ılıyınca mikserle iyice pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın. Bu aşama aslında çok önemli. Ne kadar çok çırparsanız, kıvamı o kadar güzel oluyor.
Soğuyan ve çırpılan muhallebinin içine kabuğunu soyduğunuz şeftalileri minik minik doğrayın. Şeftalili muhallebiyi kâselere paylaştırın. Aslında borcama filan da dökülebilir ama kıvamı çok koyu olmadığı için kâselere ya da kuplara paylaştırmanızı tavsiye ederim.
Muhallebiler soğurken küçük bir tencere ya da tavada şeftali suyu, nişasta ve şekeri pişirerek sosu hazırlayın. Nişastayla yapılan soslar genelde hiç koyulaşmayacakmış gibi geliyor, dakikalarca karıştırılıyor, ancak uzun bir süre sonra aniden koyulaşıyor, aklınızda olsun Bir de yazdığım meyveli sosu kayısı, portakal ya da vişne suyu kullanarak hazırlayıp istediğiniz tatlılarda (özellikle sütlü tatlılarda) kullanabilirsiniz.
Ölçüsü: 1 su bardağı meyve suyu + 2 yemek kaşığı mısır nişastası + 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Meyveli sosu kâselerdeki muhallebilerin üzerine paylaştırın. Soğuduktan sonra servis edin.