Milas Köftesi

Son güncelleme: 17.11.2007 12:03
  • Malzemeler:
    1/2 kg kıyma
    1 büyük kuru soğan
    1,5 su bardağı un
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz
    8 diş sarmısak
    1 su bardağı haşlanmış nohut
    3 çorba kaşığı salça
    2 adet limon suyu
    25 gr margarin
    kızartma için sıvı yap
    bir miktar su

    Yapılışı:

    Kıyma rendelenmiş soğan, karabiber, tuz ve un iyice yoğrulur.Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılarak, unlanmış zemin üzerinde ince uzun silindir şekli verilir. Hazırlanan bu şeritlerden fındık büyüklüğünde parçalar alınarakyuvarlatılır. Başka unlu bir tepsiye konarak köftelerin birbirlerine yapışmamas} sağlanır. Tavaya konan sıvıyağ kızdırılıp köfteler içine atılır ve pişirilir. Pişen köfteler yağdan çıkarılıp bir kenarda bekletilirken, derin bir tencere ocağa konur,içine margarin,salça eklenip biraz kavrulduktan sonra önceden haşlanmış 1 bardak nohut eklenir, birkaç çevirdikten sonra köfteler eklenir. Ardından malzemenin üzerine çıkacak kadar sıcak su
    konup,ağır ateşte köfteler yumuşayıncaya dek pişirilir. Ayrı bir yerde limon suyu ve dövülmüş sarmısaklar karıştırılıp, yemek pişmek üzere iken eklenir. 5 dakika daha kaynatılır. Servis yaparken üzerine doğranmış maydanoz konabilir.Afiyet olsun
#16.11.2007 13:23 0 0 0
  • paylaşımın için saol sindy
#16.11.2007 18:32 0 0 0
  • paylasım icin saol
#17.11.2007 12:03 0 0 0