Ekşili Brüksel Lahanası

Son güncelleme: 18.04.2008 15:38
  • Malzemeler

    150 gr dana kuşbaşı
    1 adet kuru soğan
    1 yemek kaşığı tereyağı
    3 adet havuç
    2 adet patates
    1 yemek kaşığı salça
    400 gr brüksel lahanası
    2 su bardağı sıcak su
    2-3 diş sarımsak
    1 adet limon suyu
    Tuz,
    nane,
    kırmızı biber,
    maydanoz

    yapilisi

    Öncelikle et yıkanıp suyunu çekinceye kadar kavrulur. Üzerine ince kıyılmış soğanlar ve tereyağı ilave edilip kavurmaya devam edilir. Halka halka doğranmış havuçlarla, iri doğranmış patatesler ilave edilip karıştırılır. Salça hafifçe sulandırılıp lahanalarla beraber ete katılır. Üzerine sıcak su ilave edilip takriben 20 dk. pişirilir. İndirmeye yakın üzerine dövülmüş sarımsak, limon suyu. Tuz, nane, kırmızı biber katılıp karıştırılır Ocaktan aldıktan sonra üzeri maydanozlarla süslenip servis yapılır.
#05.12.2007 10:41 0 0 0
  • emegine saglık
#06.12.2007 17:16 0 0 0
  • ellerine saglık sindy
#14.02.2008 23:38 0 0 0
  • Bizde brüxel lahanasi pek yenmez, ama bu tarif fenaya benzemiyor.
    Tesekkür ederim Sindy
#11.03.2008 16:58 0 0 0
  • saolllll eline sağlık
#18.04.2008 15:38 0 0 0