Ballı Kuruyemiş Tatlısı

Son güncelleme: 08.02.2008 07:23
  • Kuruyemiş Tatlısı tarifi - Kuruyemiş Tatlısı nasıl yapılır

    MALZEME
    50 gr. antepfıstığı
    100 gr. taze badem
    100 gr. fındık
    50 gr. iç ceviz
    500 gr. bal
    1 çorba kaşığı anason
    50 gr. tereyağı

    Hazırlanışı

    Kuruyemişleri fırın tepsisine koyun. Renkleri değişmeyecek şekilde fırında kavurun. Bir tencerede tereyağını eritin, kavrulmuş kuruyemiş ve anasonu ekleyip yeniden kavurun. Balı yavaş yavaş kuruyemişlere ilave edin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra orta boy bir kavanoza boşaltın. Ballı anasonlu kuruyemiş konservesini meyve salatalarında, dondurmaların üzerinde veya krep içinde kullanabilirsiniz.
#09.12.2007 12:28 0 0 0
  • eline saglık sindy
#10.12.2007 10:44 0 0 0
  • hımm güzele benziyor ellerine saglık sindy
#08.02.2008 07:23 0 0 0