Ekşili balkabağı

Son güncelleme: 18.04.2008 15:46
  • malzemeler

    300 gr. bal kabağı
    80 gr. arpacık soğanı
    diş sarmısak
    1 adet çubuk vanilya
    2 küçük kırmızı acı biber
    30 gr. toz şeker
    40 ml. sirke
    20 ml. zeytinyağı
    Nane
    Tuz + Karabiber

    yapilisi

    Kabağın kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp, küp doğrayın. 30 saniye kaynar tuzlu suda blanşe edin, soğuk sudan geçirin, süzün. Soğanları minik küp doğrayın, sarmısağı kıyın. Vanilya çubuğunu ikiye kesin, özünü kazıyın. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp küçük küp doğrayın. Şekeri, 100 mi. su ile 50 mi. kalıncaya kadar kaynatın. İçine kabağı, soğanı, sarmısağı, acı biberi, vanilya özünü ve çubuğunu ekleyin, orta ateşte 3-4 dakika pişirin. Sirkeyi, yağı, tuzu ve biberi ilave edip soğumaya bırakın. Üstünü şeffaf folyo ile kapatıp, bir gece buzdolabında bekletin. Servisten 30 dakika önce kaseye alın, nane yapraklarıma süsleyin
#14.12.2007 10:41 0 0 0
  • tarif için saol.eline saglık
#14.12.2007 12:43 0 0 0
  • güzel tarifleriniz için teşekkürler
#15.12.2007 11:10 0 0 0
  • emeğine saglık sindy abla
#14.02.2008 23:37 0 0 0
  • saoll eline sağlık
#18.04.2008 15:46 0 0 0