Kestane Pudingi

Son güncelleme: 08.02.2008 07:15
  • MALZEMELER

    ½ kg. kestane şekerlemesi
    3 fincan toz şeker
    100 gr. rendelenmiş sütlü çikolata
    1 paket vanilya
    1 bardak krema

    YAPILIŞ TARİFİ

    Kestane şekerlemesi ezilerek püre haline getirilir ve porselen bir kaseye
    konur. Şeker, vanilya, rendelenmiş çikolata serpilerek kestane püresine
    katılır. Karıştırarak birbirine iyice yedirilir. Diğer tarafta krema çırpılarak
    köpürtülür, sonra bundan kaşık kaşık alınarak kestaneli karışıma katılıp
    yedirilir. Sonra karışım daha
    önceden ıslatılmış bir puding kalıbına boşaltılır ve kalıp buzdolabına
    kaldırılır. Buzdolabında 4 saat tutulduktan sonra çıkarılır. Bir tatlı tabağına
    başaşağı edilerek içindeki buraya aktarılır. Yarım bardak krem şanti sıkma
    şırıngasına boşaltılır ve bununla pudingin üzerine süsler yapılır. En üste de
    bir kestane oturtulduktan sonra tabak buzdolabına kaldırılıp servis
    zamanına kadar orada tutulur.
#15.12.2007 23:06 0 0 0
  • kestanenin oldugu tüm yemekler ve tatlılar güzel oluyor.
#17.12.2007 18:36 0 0 0
  • teşekkürler sindy eline saglık
#08.02.2008 07:15 0 0 0