½ kg. kestane şekerlemesi
3 fincan toz şeker
100 gr. rendelenmiş sütlü çikolata
1 paket vanilya
1 bardak krema
YAPILIŞ TARİFİ
Kestane şekerlemesi ezilerek püre haline getirilir ve porselen bir kaseye
konur. Şeker, vanilya, rendelenmiş çikolata serpilerek kestane püresine
katılır. Karıştırarak birbirine iyice yedirilir. Diğer tarafta krema çırpılarak
köpürtülür, sonra bundan kaşık kaşık alınarak kestaneli karışıma katılıp
yedirilir. Sonra karışım daha
önceden ıslatılmış bir puding kalıbına boşaltılır ve kalıp buzdolabına
kaldırılır. Buzdolabında 4 saat tutulduktan sonra çıkarılır. Bir tatlı tabağına
başaşağı edilerek içindeki buraya aktarılır. Yarım bardak krem şanti sıkma
şırıngasına boşaltılır ve bununla pudingin üzerine süsler yapılır. En üste de
bir kestane oturtulduktan sonra tabak buzdolabına kaldırılıp servis
zamanına kadar orada tutulur.