Siz uyurken vücudunuz, midenize indirdiğiniz uyumsuz yiyecekleri sindirmek için fazla mesai yapıyor.
Birçok kimse başka hiçbir şeye harcamadığı kadar sinir enerjisini sindirim için harcamaktadır. Uygun olmayan yiyecek yendiğinde bunun sindirimi 8-14 saat sürebilir. Halbuki uygun bir yiyecek 3-4 saatte sindirilir. Böylece sindirim için enerji boşa gitmemiş olur. Uygun yemekten sonra 3-4 saat beklemeden başka bir yiyecek yemeyiniz. Aynı zamanda yemekte içilen sıvılar, sindiricileri sulandırarak sindirim sürecini yavaşlatır. Patates ile eti, süt ile tahılı, peynirle ekmeği, balık ile pirinci birlikte mi yiyorsunuz? Bu bileşimler sizin iç sisteminizi tahrip edecek ve enerjinizi yok edecektir. Çünkü farklı yiyecekler farklı şekilde sindirilir. Nişastalı yiyecekler (pirinç-ekmek-patates): Başlangıçta ağızda oluşan pityalin enzimiyle sindirilir ki bu enzim alkalin ihtiva eder. Proteinli yiyecekler (et-süt ürünleri-çerezler) hidroklorik asit ve pepsinle sindirilirler ki bunlar asit içerirler. İki zıt karakterli madde (alkali ve asit) ortamda aynı zamanda çalışmazlar. Bunlar birbirlerinin etkilerini yok ederler.
Yemekte şunlara dikkat edin
1. Yediklerinizi iyice çiğneyerek yemeniz sindirim sorunlarınızı azaltmanın başlıca yollarındandır. 2. Kızgın, kaygılı veya sinirli olduğunuzda yemek yemeyin. 3. Yemek sonrası hafif bir yürüyüşe çıkın. 4. Yemeklerinizi daha kolay hazmetmek için bol bol, derinden ve burnunuzdan nefes alıp verin. 5. Yemeklerden iki veya üç saat sonra su içmeye özen gösterin. 6. Yemeklerinizi uygun şekilde alın: Et, pirinç, patates bu üçünü bir arada asla yemeyin. Her seferde birini ana yemek olarak yiyip mutlaka iyi bir salata ile destekleyin.
@mollycan adlı üyeden alıntı: iyi güzelde bizim türk yemeklerinde de pilav eksik olmaz, e haliyle et de mevcut, demek midemizi bayaa yoruyormusuz Orijinali Göster...