Kirmizi Fasulye Corbasi

Son güncelleme: 13.02.2008 08:43
  • noimage

    Malzemeler;

    - 300 gr haslanmis kirmizi fasulye*
    - 1 adet orta boy sogan, ince kiyilmis
    - 1 adet havuc, minik minik dogranmis
    - 1 kereviz sapi
    - 2 yemek kasigi zeytinyagi
    - 1,5 kap kadar sebze suyu ya da su
    - 1/2 tatli kasigi kimyon
    - 2 adet taze sogan
    - tuz ve karabiber

    tarifi

    * Fasulyeyi konserve almamanizi oneririm. Kesinlikle lezzet farkediyor. Bir gece onceden islatip, ertesi gun haslayabilirsiniz.

    -Sogan, havuc ve kerevizi zeytinyaginda yumusuyana dek, 5 dk kadar kavurun. Tuzunu, biberini ve kimyonu ekleyin.
    Suyu ekleyin. Kaynamaya baslayinca fasulyeleri ekleyin. Sebzeler iyice yumusayana dek pisirin. (Su miktarini eger az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz)
    Corbanin yarisini mikserden gecirip, kalan corbaya ekleyin.
    Uzerine ince kiyilmis taze sogan serpip sicak servis yapin..
#23.01.2008 09:52 0 0 0
  • tarif için teşekkürler sindy.
#23.01.2008 17:35 0 0 0
  • tarifin için teşekkürler sindy güzel görünüyor...
#13.02.2008 08:16 0 0 0
  • güzel görünüyor ellerine saglık sindy
#13.02.2008 08:43 0 0 0