Kabak kabuğu kavurması

Son güncelleme: 14.02.2008 23:32
  • noimage

    Malzemeler:

    # 3 kabak
    # 4 çorba kaşığı sıvıyağ
    # 4 yumurta
    # 8 sivribiber
    # 2 domates
    # 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
    # 2-3 dal maydanoz ve dereotu
    # Tuz, karabiber

    Hazırlanışı:

    * Kabakları yıkayıp kurulayın ve kabuklarını yarım santim kalınlığında kesip iri iri doğrayın. Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve çekirdekli kısımlarını çıkarıp küp küp doğrayın. Sivribiberlerin çekirdekli kısımlarını temizleyip halka halka doğrayın.
    * Büyük bir tavada sıvıyağı kızdırın. Kabakları ekleyip yumuşayana kadar soteleyin. Sivribiberleri ilave edip 2 dakika kavurun. Domates ve tuzu ekleyip domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tavanın iki kenarına yumurtaları kırın. Yumurtalar hafif sulu olacak şekilde pişince tavayı ocaktan alın.
    * Maydanoz ve dereotunu temizleyip kıyın. Hazırladığınız kavurmanın üzerine serpin. Pulbiber ve karabiber serpip sıcak olarak servis yapın.
#31.01.2008 11:33 0 0 0
  • paylaşımın için saol sindy.emegine saglık.
#31.01.2008 16:55 0 0 0
  • güzel tarifin için teşekkürler...
#14.02.2008 23:32 0 0 0