Narenciye Peltesi

Son güncelleme: 17.03.2008 08:49
  • Malzemeler

    2 su bardağı portakal suyu (5 portakal)
    1 su bardağı greyfurt suyu (1 iri greyfurt)
    1/2 limonun suyu
    4 çorba kaşığı nişasta
    3/4 su bardağı şeker
    1 su bardağı su
    1 çorba kaşığı portaka kabuğu rendesi

    Yapılışı

    Portakal, greyfurt ve limonu narenciye sıkacağında sıkın.
    3 çorba kaşığı nişastayı, 1 su bardağı suda eritin.
    Meyve suyunun içinde şekeri eritin, portakal kabuğu rendesi ekleyin ve kısık ateşte kaynatmaya başlayın.
    Nişastalı suyu, yavaş yavaş, şekerli meyve suyuna ilave edin ve devamlı karıştırın. Pelteniz 5-7 dk kaynadıktan sonra, koyulaşınca kaselere boşaltın. Soğuk olarak servis yapın.
#15.03.2008 10:10 0 0 0
  • Tarif için teşekkürler sindy.
#17.03.2008 08:49 0 0 0