MALZEMELER
3 yufka (600 gr.)
2 1/2 su bardagi süt (625 ml.)
1 su bardagi krema (300 ml.)
1 adet çirpilmis yumurta
2 çorba kasigi gülsuyu (30 ml.)
1/2 su bardagi, mini robotta çekilmis fistik (75 gr.)
1/2 su bardagi, mini robotta çekilmis badem (75 gr.)
1/2 su bardagi, mini robotta çekilmis findik (75 gr.)
2/3 su bardagi, kuru üzüm (125 gr.)
TARİFİ
Firininizi 160 °C`de isitin. 3 yufkayi, 2 ayri firin tepsisine yayin ve firinin
turbo fonksiyonunu kullanarak yufkalar kuruyup kizarana kadar (19-20
dk.) firinda tutun. Yufkalari çikardiktan sonra firin isisini 200 °C`ye
çikartin. Süt ve kremayi bir sos tenceresinde karistirin ve kisik ateste 10
dk. kadar isitin (kaynamamasina dikkat edin). Süt ve krema karisimina 1
çirpilmis yumurta, gülsuyu ve sekeri ilave edin. Firinda kuruttugunuz
yufkalari elinizle ufalayin. Kirilmis badem, findik, kuru üzüm ve tarçini bir
kapta karistirin. Sig bir firin kabina ufalanmis yufkalari, kuruyemis
karisimini ve tekrar ufalanmis yufkalari serin. Süt krema karisimini yufka
ve kuruyemis katlariyla hazirladiginiz firin kabina dökün ve 200 °C`de 20
dk. kadar pisirin. Krema ile servis yapin.