Kuruyemişli Yufka Tatlısı

Son güncelleme: 15.05.2008 15:00
  • MALZEMELER
    3 yufka (600 gr.)
    2 1/2 su bardagi süt (625 ml.)
    1 su bardagi krema (300 ml.)
    1 adet çirpilmis yumurta
    2 çorba kasigi gülsuyu (30 ml.)
    1/2 su bardagi, mini robotta çekilmis fistik (75 gr.)
    1/2 su bardagi, mini robotta çekilmis badem (75 gr.)
    1/2 su bardagi, mini robotta çekilmis findik (75 gr.)
    2/3 su bardagi, kuru üzüm (125 gr.)

    TARİFİ
    Firininizi 160 °C`de isitin. 3 yufkayi, 2 ayri firin tepsisine yayin ve firinin
    turbo fonksiyonunu kullanarak yufkalar kuruyup kizarana kadar (19-20
    dk.) firinda tutun. Yufkalari çikardiktan sonra firin isisini 200 °C`ye
    çikartin. Süt ve kremayi bir sos tenceresinde karistirin ve kisik ateste 10
    dk. kadar isitin (kaynamamasina dikkat edin). Süt ve krema karisimina 1
    çirpilmis yumurta, gülsuyu ve sekeri ilave edin. Firinda kuruttugunuz
    yufkalari elinizle ufalayin. Kirilmis badem, findik, kuru üzüm ve tarçini bir
    kapta karistirin. Sig bir firin kabina ufalanmis yufkalari, kuruyemis
    karisimini ve tekrar ufalanmis yufkalari serin. Süt krema karisimini yufka
    ve kuruyemis katlariyla hazirladiginiz firin kabina dökün ve 200 °C`de 20
    dk. kadar pisirin. Krema ile servis yapin.

#29.03.2008 23:35 0 0 0
  • ellerine saglik SU-PERISI
#31.03.2008 10:02 0 0 0
  • Paylaşım için saol....
#05.04.2008 23:09 0 0 0
  • saol, emeğe sağlık
#20.04.2008 16:00 0 0 0
  • paylaşım için sagolasın
#21.04.2008 15:15 0 0 0
  • ellerine sağlık canım...
#22.04.2008 11:06 0 0 0
  • Yemiş kadar olduk abla eline sağlık
#22.04.2008 21:27 0 0 0
  • tşk........
#23.04.2008 15:27 0 0 0
  • tşk
#01.05.2008 15:29 0 0 0
  • hmmm güzelmiş
#06.05.2008 21:12 0 0 0
  • cok guzel sagol
#07.05.2008 05:23 0 0 0
  • ellerine saglik SU-PERISI
#08.05.2008 09:21 0 0 0
  • güzel tariflerin için teşekkürler
#13.05.2008 07:58 0 0 0
  • emeğine sağlık daha ilk defa duyyorum hımm
#15.05.2008 15:00 0 0 0