Fındık ve Bademli Tatlı

Son güncelleme: 13.07.2008 18:18
  • Malzemeler

    100 gr fındık
    100 gr badem
    225 gr toz şeker
    5 çorba kaşığı un (50 gr)
    6 yemek kaşığı gül suyu
    5 adet yumurta
    Yağlı kağıt
    Tuz
    Şurup İçin
    2,5 su bardağı su
    1,5 su bardağı toz şeker (375 gr)
    1 çorba kaşığı limon suyu

    Yapılışı

    Fındık ve bademleri, robotta, incecik kıyın.
    Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta aklarını, 1 tutam tuzla el mikseri ile çırparak, kar haline getirin.
    Yumurta sarılarını da, toz şekerle, rengi beyazlaşana kadar çırpın.
    Çırpılmış yumurta sarı suyu, kıyılmış fındık ve bademle karıştırın.
    Kar haline gelmiş yumurta aklarını da, hazırladığınız karışıma, çırpmadan, yavaş yavaş yedirin.
    Fırın kabınıza yağlı kağıt sererek, hamurunuzu bu kaba yayın ve önceden 175 dereceye ısıttığınız fırında, 30-35 dk kadar pişirin.
    Şurup için; su, şeker ve limon suyunu 10 dk kadar kaynatın ve soğumaya bırakın.
    Fırından aldığınız fındıklı ve bademli sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Tatlınızı, şerbeti çekip, ılındıktan sonra servis yapın.
#31.03.2008 10:04 0 0 0
  • Güzel bir tarif,yemeside güzel olur herhalde.Eline saglık sindy.
#31.03.2008 10:38 0 0 0
  • Eline saglik sunmasi kolayda yapta yiyelim
#01.04.2008 09:45 0 0 0
  • Paylaşım için saol....
#05.04.2008 23:08 0 0 0
  • güzel bir tarife benzior...
#06.04.2008 11:27 0 0 0
  • evet cok guzel
#23.05.2008 14:02 0 0 0
  • süper bişey buu
#23.05.2008 15:22 0 0 0
  • tesekkurler
#23.05.2008 15:26 0 0 0
  • Teşekkürler Sindy emeklerine sağlık
#23.05.2008 19:37 0 0 0
  • bencede guzel bır tarıf
#13.07.2008 11:13 0 0 0
  • paylaşım için tşkler
#13.07.2008 13:18 0 0 0
  • tesekürler ellerinize saglik
#13.07.2008 18:18 0 0 0