Ekşili Patlıcan

Son güncelleme: 21.03.2006 00:42
  • Malzemeler: 1 kg ince uzun patlıcan /bol domates/ 250 /300 gr yağsız kıyma / 1 orta boy soğan/ tuz- karabiber/ limon tuzu veya limon/ yağ

    Yapılışı: Patlıcanlar alt kabuğu kesilmeyecek şekilde verev halkalar halinde kesilir ve çok derin olmayan bir kaba yerleştirilir. Domatesler kabuğu soyularak küçük küçük doğranır. Kıyma rendelenmiş soğan tuz karabiber köfte harcı gibi karılır. Kıymadan küçük parçalar alınarak patlıcan dilimleri arasına yerleştirilir. Domates patlıcanları örtecek şekilde üzerine konur az yağ /tuz ilave edilip kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pişmesine yakın yarım limon veya limon tuzu ilave edilir . Afiyetle yenir
#03.12.2004 20:20 0 0 0
  • Tesekkürler arkadasim
#05.12.2004 12:21 0 0 0
  • tesekkürler deneyelim bakalim sagolasin
#07.12.2004 23:21 0 0 0
  • Tarif süper bunu anneme bırakamam ben denicem tşklrrr
#08.12.2004 16:05 0 0 0
  • bilgiler için teşekkürler arkadaşım...
#18.12.2004 20:05 0 0 0
  • Damak tadınıza sağlık .,
#18.12.2004 20:57 0 0 0
  • oh oh cok sagol ellerine saglik bide gel burda hazila
#23.04.2005 03:44 0 0 0
  • Ellerine sağlık teşekkürler
#24.09.2005 09:22 0 0 0
  • Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
#27.09.2005 13:12 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#27.09.2005 14:16 0 0 0
  • tarif için teşekkürler eline saglık
#13.12.2005 19:40 0 0 0
  • saoalsın eline sağlık
#14.12.2005 14:32 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 15:56 0 0 0
  • Paylaştığınız için teşekkürler.Ellerinize sağlık :
#29.12.2005 02:05 0 0 0
  • ellerine sağlık teşekkürler
#13.01.2006 13:17 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:12 0 0 0
  • Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
#21.03.2006 00:40 0 0 0
  • Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
#21.03.2006 00:42 0 0 0