5 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1+ ¾ su bardağı buğday unu
1/ 2 su bardağı sıvı yağ
3/ 4 su bardağı irice doğranmış sütsüz çikolata ( 100 gr) 1 çay kaşığı tepeleme baking powder
1 çay kaşığı vanilya
2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Yapılışı:
1. Yumurtalarla şekeri, koyu krema haline gelene dek mikserle çırpın.
2. Yumurtalı karışıma önce sıvıyağ, sonra da vanilya, limon kabuğu ve kabartma tozu katılmış unu azar azar ekleyip, tahta kaşıkla karıştırın. Çikolatayı serpiştirip hafifçe altüst yapın.
3. Ortası delik bir kek kalıbıyla küçük, uzun bir kek kalıbını yağlayın. Yukarıdaki karışımı kek kalıplarının ¾ üne çıkacak kadar doldurun.
4. Orta ısılı fırında 45-50 dakika pişirin. Kek kalıbını fırından çıkardıktan sonra 5 dakika ıslak bezin üzerinde bekletin. Bıçakla kenarlarından sıyırarak keki ters çevirip bir tabağa aktarın.