Gereçler:
2 tane patates
4 tane taze sogan
1 yemek kasigi salca (domates de olur biberde keyfinize bakin)
tuz (artik goz karariyla olacak bazilari bol tuzlu bazilari az tuzlu sever deyilmi?) yarim kilo un (bundan galiba iki tane gozleme cikar)
su (artik o kadar una ne kadar gerekiyorsa)
tuz (gene ne kadar isterseniz)
Maydanoz
Yapılışı:
oncelikle hamuru yogurunuz tarif edeyim;unu bir derin kaba bosaltiniz icine suyu ve tuzu ekleyip hamur olana kadar yogurunuz.
gozlemenin ici;patatezleri kaynatiniz,(artik ne kadar kaynatirsaniz.ama catal batirin catal batiyorsa tamamdir)kaynadiktan sonra uzerine soguk su dokun(maksat parmaklariniz yanmasin soyarken yoksa oyle puf bir nokta deyil)ve patatesleri soyun.soyduktan sonra rendeleyip bir kenara birakin.(kizarmaya hazirlamak icin tencereyi.yoksa kenara birakmakta oyle puf bir nokta deyildir)bir tencereye isterseniz sivi istemezseniz kati yag koyunuz eritip icine salca taze soganlari ve maydanozu koyunuz(pardon bu arada maydanozu malzemelere yazmayi unutmusum)biraz kizartiktan sonra rendelediginiz patatesleri ekleyiniz.iyice karistiriniz ve tupu kapatin.
simdi hamuru yufka gibi aciniz ve icine tere yagi ve sut yumurta karisimini surunuz(pardon bunuda malzemelere eklemeyi unutmusum)sonra icine patatesleri surunuz,ve sacin uzerinde pisiriniz.cevirirken uzerine tere yagi surunuz.
Servis Önerileri:
icine domates kesip koyarsaniz guzel bir tat verir.
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
bu yemegi yapabilmeniz icin saciniz olmali,yada firina goturun onlar size pisirir orda.