Gereçler:
1 Bardak Fındık
1 Bardak Kuru üzüm Yarım bardak toz şeker
2 adet yumurta akı
Yapılışı:
Fındıkları irice rondodan geçirin.Fındık , üzüm ,şeker ve yumurta aklarını kaşıkla iyice karıştırın. Bir tatlı kaşığı ile tepsiye kaşık kaşık koyun. 180C fırında on dakika pişirin. Soğuduktan sonra tepsiden alın.
Servis Önerileri:
Kukiler soğuduktan sonra yarılarını eritilmiş çikolataya batırıp servis yapabilirsiniz.
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
Tepsinin zeminine yapışmaması için tepsilon (teflon pişirme kağıdı) kullanılırsa iyi olur. (Marketlerde satılıyor.) Yumurtalar ne kadar küçük olursa o kadar iyi oluyor. Eğer yumurta büyükse tek yumurta akı kullanabilirsiniz. Saklarken kapaklı kutuda saklamayın kurudukça güzelleşiyor.