Gereçler:
8 Çorba Kaşığı Un
3 Çorba Kaşığı toz şeker
2 yumurta
Yarım paket margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım su bardağından biraz fazla dövülmüş fındık
üzeri için dövülmüş fındık ayrılacak.
Yapılışı:
oda sıcaklığında erimiş margarini, bir tam yumurta ve bir yumartanın sarısını, şekeri, K. Tozunu, vanilyayı ve fındığı elenmiş una karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak önce yumurta akına daha sonra dövülmüş fındığa batırarak tepsiye dizilir.(Tepsi yağlanmayacak)
180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişilir.
Servis Önerileri:
soğuk olarak servis ediniz.