FINDIKLI KURABİYE

Son güncelleme: 10.02.2007 09:25
  • Gereçler:
    8 Çorba Kaşığı Un
    3 Çorba Kaşığı toz şeker
    2 yumurta
    Yarım paket margarin
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    yarım su bardağından biraz fazla dövülmüş fındık
    üzeri için dövülmüş fındık ayrılacak.

    Yapılışı:
    oda sıcaklığında erimiş margarini, bir tam yumurta ve bir yumartanın sarısını, şekeri, K. Tozunu, vanilyayı ve fındığı elenmiş una karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak önce yumurta akına daha sonra dövülmüş fındığa batırarak tepsiye dizilir.(Tepsi yağlanmayacak)

    180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişilir.
    Servis Önerileri:
    soğuk olarak servis ediniz.
#02.01.2005 19:28 0 0 0
  • Bende tesekür ederim sagoalsin .
#06.01.2005 20:10 0 0 0
  • olsaydıda yeseydık
#07.01.2005 10:46 0 0 0
  • Teşekkürler ellerine sağlık
#07.01.2005 14:01 0 0 0
  • cok tsk ler ederim denicem ellerinize saglik
    #
#07.05.2005 01:51 0 0 0
  • Ellerine sağlık Mardinli kardeşim
#24.09.2005 07:42 0 0 0
  • Ellerine ve emeklerine saglik
#27.09.2005 12:28 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#27.09.2005 13:55 0 0 0
  • Emeqin ve eLine saqLık saoL !
#30.09.2005 14:15 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 15:37 0 0 0
  • Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
#28.12.2005 02:42 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:38 0 0 0
  • teşekkürler
#04.07.2006 11:16 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#19.08.2006 21:22 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#23.09.2006 00:05 0 0 0
  • Emeklerinde dolayı çok teşekkür ederim
#16.10.2006 14:42 0 0 0
  • güzel tarifin için teşekkürler arkadaşım
#17.10.2006 21:04 0 0 0
  • sunum için teşekkürler...
#10.02.2007 09:25 0 0 0