Gereçler:
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı margarin
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un İÇ MALZEMELER
4 adet elma
1 su bardağı seker
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz İçi
1 cay kaşığı tarçın
ÜZERİ İÇİN
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
Tüm malzemeden yumuşak bir hamur hazırlanır. hazırlanan hamur dinlenmeye bırakılır. Bu sırada İç malzeme hazırlanır.
Elmalar soyulur ve rendelenir. Rendelenen elmalar bir tencereye konur ve üzerine seker ilave edilerek çok az pişirilir. Ateşten alınan elmalara ceviz ve tarçın ilave edilir.
Hamura istenilen sekil verilir. Üçgen seklinde hazırlanır ve ay sekli verilir. Üzerine yumurta sarisi sürülür 180 derecede pişirilir.