YEMEK TARIFI ( MAKLUBE)
- 1.5 kg dana kusbasi küçük dogranip kendi suyu ile pisirilir.
- Suyunu tam olarak çekince yeterince sivi yag ile 10 dakika kizartilir.
- 1-1.5 kg patates ince dogranip yenecek hale gelinceye kadar kizartilir.
- 1-1.5 kg civarinda pirinç sicak suda yarim saat kadar bekletilir. Daha sonra 3 defe durulanir.
- Et ve patatesin artan yagi ile tam olarak kavrulur.
- Uygun genis bir tencere ayarlanir.
- 1 sira sogan 1sira domates ince dogranip üst üste dizilir.
- Önce et sonra patates düzenli bir sekilde üzerine konur.
- Kavrulmus pirinç tencereye pres yapilmadan aktarilir.
- Kaynamis su pirincin seviyesine göre 0.5 cm geçecek kadar (ayni seviyede de olabilir ) doldurulur.
- Kisik ateste 30 dakika pisirilir.
- Hazirlanan bu yemek 8-10 kisiyi doyurur.
- Et ve patatesin fazlaligi ve güzel kizartilmasi nispetinde yemek tatli olur.
- Pirinç kesinlikle kavrulmalidir.
- Salata ve yogurt tepsiye dökülmekten ziyade tabaklarla sofraya konursa iyi olur.
- Yemek en az 15 dakika bekletildikten sonra tepsiye konmalidir.
- Yemek yenirken kasik pirincin derinliklerine ulasirsa yanma riski ortaya çikar buna karsilik sofrada sürekli su bulunmalidir.
- Maklube de , yemegin orta kismini yiyenin zengin olacagi söylenir.
Bu yemegi yemistim ama benim yedigimde domates ve sogan yoktu,ancak olsa tahminim daha lezzetli bir yemek ortaya cikar zira sogan ve domates yemekte lezzet acisindan cok sey degistiriyor,bir de böylesini denemek lazim.Ellerine saglik