maklube

Son güncelleme: 05.08.2010 16:52
  • YEMEK TARIFI ( MAKLUBE)
    - 1.5 kg dana kusbasi küçük dogranip kendi suyu ile pisirilir.
    - Suyunu tam olarak çekince yeterince sivi yag ile 10 dakika kizartilir.
    - 1-1.5 kg patates ince dogranip yenecek hale gelinceye kadar kizartilir.
    - 1-1.5 kg civarinda pirinç sicak suda yarim saat kadar bekletilir. Daha sonra 3 defe durulanir.
    - Et ve patatesin artan yagi ile tam olarak kavrulur.
    - Uygun genis bir tencere ayarlanir.
    - 1 sira sogan 1sira domates ince dogranip üst üste dizilir.
    - Önce et sonra patates düzenli bir sekilde üzerine konur.
    - Kavrulmus pirinç tencereye pres yapilmadan aktarilir.
    - Kaynamis su pirincin seviyesine göre 0.5 cm geçecek kadar (ayni seviyede de olabilir ) doldurulur.
    - Kisik ateste 30 dakika pisirilir.
    - Hazirlanan bu yemek 8-10 kisiyi doyurur.
    - Et ve patatesin fazlaligi ve güzel kizartilmasi nispetinde yemek tatli olur.
    - Pirinç kesinlikle kavrulmalidir.
    - Salata ve yogurt tepsiye dökülmekten ziyade tabaklarla sofraya konursa iyi olur.
    - Yemek en az 15 dakika bekletildikten sonra tepsiye konmalidir.
    - Yemek yenirken kasik pirincin derinliklerine ulasirsa yanma riski ortaya çikar buna karsilik sofrada sürekli su bulunmalidir.
    - Maklube de , yemegin orta kismini yiyenin zengin olacagi söylenir.
#04.01.2005 18:04 0 0 0
  • sagol abim
    ellerine saglik
    paylastigin icin thx
#04.01.2005 23:21 0 0 0
  • ellerine saglik cok tskler
#28.04.2005 18:08 0 0 0
  • ellerine sağlık arkadaşım
#03.05.2005 11:33 0 0 0
  • Ellrine sağlık kardeşim
#21.09.2005 23:23 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#27.09.2005 01:41 0 0 0
  • Ellerine saglik arkadasim
#27.09.2005 09:10 0 0 0
  • ben orta kısmından alayım
#11.11.2005 20:47 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 13:33 0 0 0
  • Paylaşım ve emekleriniz için sonsuz teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
#28.12.2005 00:48 0 0 0
  • ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
#26.02.2006 07:33 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#03.03.2006 00:49 0 0 0
  • teşekkürler
#03.07.2006 15:17 0 0 0
  • ellerine sağlık
#19.08.2006 14:12 0 0 0
  • tarif icin saol.. ellere saglik
#22.09.2006 23:14 0 0 0
  • Bu yemegi yemistim ama benim yedigimde domates ve sogan yoktu,ancak olsa tahminim daha lezzetli bir yemek ortaya cikar zira sogan ve domates yemekte lezzet acisindan cok sey degistiriyor,bir de böylesini denemek lazim.Ellerine saglik
#19.10.2006 15:10 0 0 0
  • Cok Iyi yapIorum ßu yemeqi ,,
    aßi sanada yaßarim ßiqün
#22.10.2006 02:13 0 0 0
  • ellerine sağlık
#04.11.2009 19:06 0 0 0
  • Buğün abilere bunu yapacağım bakalım.. inşallah güzel olur..
#05.08.2010 16:52 0 0 0