İZMİR BÖREĞİ

Son güncelleme: 11.12.2008 22:47
  • İZMİR BÖREĞİ


    noimage

    Malzemeler
    5 adet yufka
    100 gr (avcunuzu sıktığınızda oluşan büyüklük kadar) kıyma
    2 adet orta boy havuç
    1 adet kuru soğan
    2 adet orta boy patates
    2 diş sarımsak
    kırmızı biber karabiber
    2 yumurta
    Galeta unu
    1 çaybardağı çiçek yağ
    1 su bardağı süt
    su


    Börek içi hazırlamak için
    Derin bir kap içinde çiğ kıyma, rendelenmiş patates, havuç, soğan, sarımsak baharatları ve tuzu bir çatal yardımıyla karıştırın.
    Kabı biraz eğimli bir şekilde koyup yarım saat kadar bekletin.
    Karışım bir süre sonra suyunu vermeye başlar bu suyu almak için


    SOS
    1 bardak su
    1 bardak süt
    1 çay bardağı yağı karıştırın


    Böreklerin yapılışı
    Mutfak servisinin üstüne yufkalardan birini açıp serin.
    İçine bir fırça yardımı ile sos sürün ve yufkayı yarım daire olacak şekilde ikiye katlayın üstüne tekrar sos sürün.
    Daha sonra yufkayı sigara böreği yaparken kestiğinizden biraz büyük bir şekilde üçgenler halinde kesin.
    (Bir yufkadan 4 üçgen çıkacak) bu üçgenin geniş kısmına kıymalı harçtan koyup biraz tombul sigara böreği gibi sarın.
    Beş yufkayı da aynı şekilde sardıktan sonra hazırladığınız tombul börekleri önce yumurta sarısına sonra galeta ununa bulayıp yağladığınız tepsiye dizin.
    250 derece fırında kızarana kadar pişirin.


    noimage

    noimage
#01.09.2008 11:40 0 0 0
  • İzmir Böreğini kimse beğenmedimi arkadaşlar...
#28.10.2008 15:52 0 0 0
  • Emegine saglık nalus,çok nefis görünüyor.
#28.10.2008 16:36 0 0 0
  • ellerine saglık teşekkürler
#28.10.2008 16:43 0 0 0
  • Eline saglik goruntu harika
#28.10.2008 21:54 0 0 0
  • Teşekkür ederim superisi, refik, nergish kardeş sizler harikasınız.
#29.10.2008 11:56 0 0 0
  • teşekkürler
#01.11.2008 15:34 0 0 0
  • BİR İZMİRLİ OLARAK BEĞENMEMEK NE MÜMKÜN GÜZELİM... AMA BEN DİYORUMKİ, SEN O GÜZEL ELLERİNLE YAPSANDA YESEK
#01.11.2008 17:28 0 0 0
  • Ellerine sağlıkda bunları yapanı bulsakda o yapsa biz yesek nasıl olur...
#11.12.2008 22:47 0 0 0