Pratik yemekler

Son güncelleme: 21.03.2006 00:24
  • Havuç Taneleri


    Birçok çocuk sebze yemekten hoslanmaz ancak vitamin ve mineral deposu olduklari için sebzeleri yemeliyiz. Onlari biraz fakli malzemelerle pisirerek daha fakli tadlar yaratabilirsiniz. Belki bu yöntem size sebzeleri daha fazla sevdirir. Iste havuç taneleri de bu tariflerden biri.

    Malzemeler

    2 tane normal boyutlarda havuç
    1 çay kasigi tereyag
    1 çay kasigi susam
    Limon suyu, tuz, seker
    Yapimi: Havuçlari kalin yuvarlaklar biçiminde dograyin ve yumasamalari için haslayin. Daha sonra bir tavanin içinde tereyag ile karistirin. Ve sirasiyla tuzu, limon suyunu, susami ve sekeri ekleyin. Sonrasinda bir bardak suyu da tavadaki havuçlara ekleyin. birkaç dakika karistirdiktan sonra yemeginiz hazir.

    Kolay Sandviç


    Evde tek basinasiniz ve fazla vakit harcamadan hemen birseyler yemek istiyorsunuz. O zaman buzdolabinda yer alan malzemelerden yapilan lezzetli bir sandviç tam size göre.

    Malzemeler

    Sandviç ekmegi
    1 dilim beyaz peynir
    Domates ve salatalik
    Birkaç dilim salam
    Istege bagli zeytin ( varsa zeytin ezmesi de olabilir)
    Yapimi: Eger, zeytin ezmesi kullanacaksaniz ekmegin içine öncelikle bunu sürün. Sonrada peynir ve salami dilimlerini koyun. Bunlarin üstüne de salatalik ve domates dilimlerini yerlestirin. Iste hem lezzetli hem de vitaminli sandviçiniz tam 5 dakikada hazir.

    Peynirli Chips





    Aslinda bu çok da öyle vitamini olan ya da yararli bir yemek degil. Ancak arada sirada yapabileceginiz bir atistirma olabilir.

    Bu tarifi yaparken firin kullanmaniz gerekiyor. Bu konuda büyüklerinizden yardim alabilirsiniz.

    Malzemeler

    2 paket chips
    Rendelenmis kasar
    Yapimi:Hazir olarak aldiginiz chipsleri genis bir tabaga düzgün bir biçemde yerlestirin ve firina koyun. Birkaç dakika sonra chipslerin üzerine rendelenmis kasari serpin ve 3 dakika kasarlar erinyinceye kadar firinda bekletin. kasarlarin üzeri hafif kizarinca yemeginizi firindan çikarin. Yaninda bir bardak meyve suyu ile afiyetle yiyin.

    Dondurulmus Muz


    Malzemeler

    Istediginiz kadar muz
    Istediginiz kadar taze çilek
    1 bardak portakal suyu
    Yapimi:Muzlarin kabuklarini soyun ve bir gece buzlukta bekletin.Buzlukta beklemis muzlari blender içinde parçalayip, ezin. Sonra da içine portakal suyunu ekleyin. Yumasayana kadar blenderi çalistirin. Tadi meyveli dondurmayi andiran bu lezzetli tatliyi istersen hemen yiyebilir ya da daha sonrasi için dondurabilirsin.

    Hepinize afiyet olsun
#04.05.2004 11:19 0 0 0
  • mmhhhhhh ellerine saglik juliet. :danke:
#04.05.2004 11:35 0 0 0
  • Güzel tarifler sagolasin :oki:
#04.05.2004 11:55 0 0 0
  • Orijinalin yazar1 Namo
    mmhhhhhh ellerine saglik juliet. :danke:


    yahu usta ne bu ya parlayacan yemem duyunca dayanamiyorsun


    sagolasin tarif icin :danke:
#04.05.2004 13:42 0 0 0
  • afiyet seker olsun
#10.05.2004 21:26 0 0 0
  • cano elerine salik :super: sin sen hemen bugün birisini yapim :danke: :oki:
#11.05.2004 13:41 0 0 0
  • Usta ellerine saglik cok cok tskler
#23.04.2005 15:12 0 0 0
  • Ellerine sağlık teşekkürler
#24.09.2005 09:12 0 0 0
  • Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
#27.09.2005 13:16 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#27.09.2005 14:14 0 0 0
  • tarif için teşekkürler eline saglık
#13.12.2005 19:33 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 16:11 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
#29.12.2005 01:19 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:19 0 0 0
  • Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
#21.03.2006 00:24 0 0 0