YunanMutfagindan Karides Tava

Son güncelleme: 03.07.2006 13:32
  • Gereçler:
    25 adet orta boy karides
    Tuz
    1 limon suyu
    1 çay bardağı un
    3 yumurta
    1 bardak galeta unu 1,5 sıvı yağ
    Garnitürü:
    1/ 2 demet maydanoz
    1 limon
    1/ 2 tertip tartar sos
    Yapılışı:
    1. Karideslerin çiğ olarak başlarını kopartın ve kabuklarını soyun. Bıçağın ucuyla sırtını boydan boya çizerek, içindeki siyah bağırsağı çıkartın. Sırtından uzunlamasına kesip yaprak gibi ikiye açın. Tuz ve limon suyu ile karıştırın.
    2. Yumurtaları bir kaba kırın ve hafif çırpın. Un ve galetayı da ayrı tabaklara koyun. Karidesleri önce una, sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayın. Karideslerin üzerine elinizle bastırarak şekil verin.
    3. Yağı kızdırın ve karidesleri içine atarak 2-3 dakika arayla pembe renkte kızartın. Önce süzgece çıkartın, kağıt üzerinde yağını aldıktan sorna, uygun bir tabağa yerleştirin. Limon dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Ayrı olarak tartar sosu ile de servis yapabilirsiniz.
#05.01.2005 22:09 0 0 0
  • cok tsk ler ederim ellerinize saglik
#07.05.2005 01:56 0 0 0
  • ellerine saglık
#07.05.2005 14:57 0 0 0
  • denemekte yarar var değil mi?
#07.05.2005 18:03 0 0 0
  • denemek lazım yaw saol dostum..............
#08.05.2005 16:10 0 0 0
  • Mardinli gardaşım ellerin dert görmesin
#21.09.2005 22:46 0 0 0
  • Ellerine saglik arkadasim
#27.09.2005 09:37 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#27.09.2005 11:52 0 0 0
  • ElLeRiNe sAgLiK....


    TaRiF iCiN sAgOl
#15.10.2005 13:47 0 0 0
  • teşekkürler kardeşim eline sağlık
#12.12.2005 10:26 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 12:26 0 0 0
  • Paylaşma isteğiniz neticesinde verdiğiniz emeklerinizin hepsine tek tek teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
#28.12.2005 01:44 0 0 0
  • çok teşekkürler
#28.12.2005 02:08 0 0 0
  • paylaşımın için teşekkürler
#29.12.2005 16:21 0 0 0
  • emeğinize sağlık tarif için
#08.01.2006 21:16 0 0 0
  • Ellerinize yüreğinize sağlık.Yapanlara afiyet olsun.
#24.02.2006 22:10 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#04.03.2006 23:37 0 0 0
  • teşekkürler
#03.07.2006 13:32 0 0 0