Gereçler:
25 adet orta boy karides
Tuz
1 limon suyu
1 çay bardağı un
3 yumurta
1 bardak galeta unu 1,5 sıvı yağ
Garnitürü:
1/ 2 demet maydanoz
1 limon
1/ 2 tertip tartar sos
Yapılışı:
1. Karideslerin çiğ olarak başlarını kopartın ve kabuklarını soyun. Bıçağın ucuyla sırtını boydan boya çizerek, içindeki siyah bağırsağı çıkartın. Sırtından uzunlamasına kesip yaprak gibi ikiye açın. Tuz ve limon suyu ile karıştırın.
2. Yumurtaları bir kaba kırın ve hafif çırpın. Un ve galetayı da ayrı tabaklara koyun. Karidesleri önce una, sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayın. Karideslerin üzerine elinizle bastırarak şekil verin.
3. Yağı kızdırın ve karidesleri içine atarak 2-3 dakika arayla pembe renkte kızartın. Önce süzgece çıkartın, kağıt üzerinde yağını aldıktan sorna, uygun bir tabağa yerleştirin. Limon dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Ayrı olarak tartar sosu ile de servis yapabilirsiniz.