Soğanda yok yoktur. A,B,C vitaminleri,kükürt, fosfor, iyot,
antibiyotik vazifesi gören esanslar, hazmı kolaylaştırıcı maddeler...
Bol idrar söktürücü özelliğiyle, vücutta birikmiş tuz ve üreyi dışarı
atar. Bu özelliğiyle yüksek tansiyonda, romatizmada, vücudun herhangi
bir yerinde su toplanmasında bol bol yenmelidir.
Sinirleri yatıştırır, zihin yorgunluğunu gidermede birebirdir. Akşam
yemekle birlikte soğan yerseniz, mışıl mışıl uyursunuz.
Cinsel gücü artırır, iktidarsızlığı frenler. Prostatın normal
çalışmasını sağlar, sertleşmesini, bozulmasını önler.
Kanı temizler. Bol soğan yiyenlerde sivilce ve egzamadan eser kalmaz.
Ciltleri taptaze, pembemsi bir hal alır.
Şeker hastaları için birebirdir. Pankreası çalıştırarak insülin
ifrazatını artırır. Kanda şeker seviyesini düşürür.
Hamur işlerini, bakliyatın hazmını kolaylaştırır.
Akciğer ve solunum yolları hastalıklarının kısa sürede atlatılmasında
yardımcıdır.
Barsakları dezenfekte eder. Bol soğan yiyenlerin barsaklarında
parazitlere yer yoktur.
Vücuttaki bütün hormonların dengeli çalışmasını sağlayarak, vücudu
genç ve dinç tutar; yaşlanmayı geciktirir. Kanseri önler. Karaciğeri
temizler. Damarları, kemikleri, dişleri sağlamlaştırır.
Soğanın bütün bu nimetlerinden yararlanabilmek için, iyice çiğnemek
kaydıyla çiğ yenmesi gerekir.
Kokusu ne olacak derseniz onun da çaresi var: Maydanozla birlikte
yemek ya da üzerine karanfil çiğnemek.