Şeftali Reçeli

Son güncelleme: 14.07.2008 09:29
  • noimage

    Gereçler:
    1 Kg Şeftali
    6 bardak Toz Şeker 1 adet Limon Suyu (ya da 1 kahve kaşığı limon tuzu)
    2 bardak SU
    Yapılışı:
    Şeftaliler yıkanır, kabukları soyulur ve ikiye ayrılır. Su içinde bekletilir.

    Bir tencereye 6 bardak şeker ve 2 bardak su konarak bir kaç taşım kaynatılır.



    Su içinde bekletilen şeftaliler kaynayan şurup içine atılarak kıvama gelene kadar kaynamaya bırakılır. Kıvamı anlamak için bir kaşıkla şuruptan alıp bir tabağa damlatın, eğer damlalar top top duruyorsa, kıvam tamamlanmış demektir.



    Reçel kıvama ulaştıktan sonra içine 1 limonun suyunun tamamı ya da limon tuzu katılır (şekerlenmesin diye). Biraz daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
#08.01.2005 16:44 0 0 0
  • Ellerine Saglik Tesekkürler
#09.01.2005 19:15 0 0 0
  • Ellerine sağlık teşekkürler mardinli kardeşim
#24.09.2005 08:17 0 0 0
  • Ellerine emeklerine saglik
#27.09.2005 12:13 0 0 0
  • TeSSeKüRLeR eLLeRiNe SaGLiK aRKaDaSiM
#12.10.2005 05:49 0 0 0
  • teşekkürler tarif için,ellerine sağlık
#05.12.2005 00:05 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 14:10 0 0 0
  • Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
#28.12.2005 03:22 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:24 0 0 0
  • Paylaşımınız için çok sağolun.Ellerinize sağlık.
#19.03.2006 00:11 0 0 0
  • PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
#07.07.2008 14:55 0 0 0
  • Ellerinize sağlık.KARNIM ACIKTI.
#12.07.2008 20:19 0 0 0
  • eline saglik mardinli senmi yaptin
#12.07.2008 23:10 0 0 0
  • ellerine saglik..
#12.07.2008 23:17 0 0 0
  • çOK TEŞEKKÜRLER. ELİNİZE SAĞLIK
#14.07.2008 09:29 0 0 0