Ayva Reçeli

Son güncelleme: 18.03.2006 23:37
  • Gereçler:
    1250 gr. ayva
    1,5 kg. toz şeker 5 bardak su
    2 çorba kaşığı limon suyu
    Yapılışı:
    Ayvaların kabuklarını soyduktan sonra kalın rende ile rendeleyin. Rendelenmiş ayvaları suya atılıp 5 dakika haşlayın. Haşlandıktan sonra

    toz şekeri katıp karıştırarak eritin. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar kaynatın. Reçel kıvamını alınca 2 çorba kaşığı limon suyunu katın.

    Limonun her tarafa eşit dağılması için hafifçe karıştırıp bir taşım kaynatın. Reçel iyice soğuyunca kavanozlara boşaltıp, serin ve kuru bir yerde saklayın.
#08.01.2005 16:48 0 0 0
  • Ellerine Saglik Tesekkürler
#09.01.2005 19:14 0 0 0
  • ellerine tarifine sağlık arkadaşım...
#09.01.2005 19:26 0 0 0
  • Ellerine sağlık teşekkürler mardinli
#24.09.2005 08:16 0 0 0
  • Ellerine emeklerine saglik [
#27.09.2005 12:13 0 0 0
  • TeSSeKüRLeR eLLeRiNe SaGLiK aRKaDaSiM
#12.10.2005 05:48 0 0 0
  • Tesekkürler...
    Ya senin böyle marifetlerinde mi vardi..
#22.10.2005 14:42 0 0 0
  • sağol kardes
#30.10.2005 20:15 0 0 0
  • eline saglık arkadaşım
#10.11.2005 16:56 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 15:25 0 0 0
  • Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
#28.12.2005 02:47 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:35 0 0 0
  • Paylaşımınız için çok sağolun.Ellerinize sağlık.
#18.03.2006 23:37 0 0 0