Gereçler:
Soğan 6 büyük boy 660 gram
Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı 250 gram
Margarin 1/2 su bardağı 100 gram
Ceviz (dövülmemiş) 1/2 su bardağı 50 gram
Yeşil Fıstık(dövülmemiş) 1/2 su bardağı 55 gram
Tuz 3 tatlı kaşığı 18 gram
Kara Biber 1 1/2 tatlı kaşığı 3 gram
Kırmızı biber 2 1/2 tatlı kaşığı 5 gram
Yeni bahar 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Tarçın (istenirse) 1/4 tatlı kaşığı 0.5 gram
Kimyon 1/4 tatlı kaşığı 0.5 gram
Patates 1 büyük boy 125 gram
Kıyma (yağsız, iki kez çekilmiş) 2 1/3 su bardağı 400 gram
Bulgur (köftelik) 5 1/3 su bardağı 800 gram
İrmik 1/3 çay bardağı 25 gram
Su 2/3 su bardağı 130 gram
Yapılışı:
Soğanları soy, yıka dördünü ince ince doğra. Orta yağlı kıyma, ince doğranmış soğan ve 3 yemek kaşığı margarini bir tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak bıraktığı suyu çekene değin, yaklaşık 20 dakika pişir, ocaktan al. Ceviz ve fıstığı kıy veya makinede çek, tatlı kaşığı tuz, 1/4 tatlı kaşığı kara biber, 1/2 tatlı kaşığı kırmızı biber, yenibahar, tarçın ve kimyonla birlikte kıymaya ekle, karıştır, beklet. Diğer yanda patatesi yıka. haşla, soy ve ez. Kalan 2 soğanı da ince ince kıy. Yağsız kıyma, bulgur, patates, soğan, irmik, kalan tuz ve baharatı karıştır. 1/2 su bardağı suyu azar azar ekleyerek orta yumuşaklıkta düzgün ve hafif elastik bir hamur oluşana değin, yaklaşık 20-25 dakika yoğur. Yoğurma esnasında gerekirse su ekle. Tepsiyi kalan yağın yarısı ile yağla. Hamuru iki parçaya böl, birini tepsiye düzgünce yay. Üzerine önceden hazırlanmış cevizli karışımı koy. İkinci parçayı da için üzerine yay, yüzeyini eli ıslatarak düzelt. Kenarları 7,5-8 santimetre olan karelere kes. Kalan suyu üzerine serp. Önceden ısıtılmış orta üstü sıcaklıktaki fırında pembeleşinceye değin, 35-40 dakika pişir. Fırından çıkınca üzerine erimiş tereyağı veya margarini gezdir.