Elma Tatlısı

Son güncelleme: 28.02.2006 20:16
  • Gereçler:
    1 KG.Elma (5-6 tane)
    1 çorba kaşığı tarçın
    1 su bardağı su
    1 su bardağı şeker 1 paket kremşanti
    pakette yazar gerektiği kadar süt ya da kremşanti yerine kaymak ta olabilir.
    1 su bardağı fındık yada ceviz
    1 su bardağı kuru üzüm
    Yapılışı:
    Elma kabukları soyulacak içi ayıklanacak ve ortadan ikiye bölünecek,yayvan bir tencereye dizilip 1 bardak su,1 bardak şeker ve 1 çorba kaşığı tarçın ekletilip orta ateşte 5-10 dk.kaynatılacak.kaynadıktan sonra borcama yada tepsiye dizilip ortalarına harmanladığımız fındık ve üzüm konulacakve tepsinin kenarından azar azar şerbet dökülecek.180 derecede üzüm ve fındıklar kızarıncaya kadar pişirilecek.soğuduktan sonra ister kremşanti ister kaymak ile servis yapılacak.
    Servis Önerileri:
    kişi başına iki adet elma konulması ve elma üzerine birazda şerbet eklenmesi hoş olacaktır.kremşanti ister elma üzerine isterse yanına konulabilir.
    Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
    elmaları kaynattığımız şerbetin birazını harmanladığımız üzüm ve fındık ile karıştıralım ki kuru olmasın..
#20.01.2005 18:43 0 0 0
  • iyi
#19.02.2005 18:57 0 0 0
  • iyinoimage bak bu kiz her dedigin yemegi sevmis mardinli
#19.02.2005 19:03 0 0 0
  • C:\Dokumente und Einstellungen\Besitzer.SAMSUNG-I0
#19.02.2005 19:05 0 0 0
  • evet iste byle rezil oldum neyse bosver yemek yasmalarina bak sen
#19.02.2005 19:06 0 0 0
  • ellerine saglık ......
#19.02.2005 23:38 0 0 0
  • cici kiz bir konuya fazlayaz ma benim gi bi ıyarı alırsın
#19.02.2005 23:39 0 0 0
  • güzele benziyo bi deneyelim bakalımm :D
#20.02.2005 07:50 0 0 0
  • Arkadasim ellerine saglik bu arada söylemeden gecemeyecegim yazilar dikkatimi cekti nelerolmu orada
#03.03.2005 01:41 0 0 0
  • Ellerine sağlık kardeşim sağolasın
#21.09.2005 13:37 0 0 0
  • Ellerine saglik
#26.09.2005 15:24 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#26.09.2005 23:59 0 0 0
  • noimage
#01.10.2005 06:47 0 0 0
  • tessekurler
#12.10.2005 00:39 0 0 0
  • ElleRINE SAglik....!
#12.10.2005 12:55 0 0 0
  • pek sevmem ama sağolasın
#18.10.2005 09:30 0 0 0
  • eline emeğine sağlık
#07.12.2005 20:06 0 0 0
  • Paylaşımın için teşekkürler
#15.12.2005 16:29 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 00:15 0 0 0