Bademli Kurupasta

Son güncelleme: 25.10.2008 11:44
  • Malzemeler

    375 g Un
    30 g yas Maya
    1/8 l ( 125 ml ) Süt
    1 Yumurta
    50 g Seker
    8 g Vanilya sekeri
    50 g Margarin ( oda sicakligi )
    1 tutam tuz

    Margarinden haric malzemelerin tümü karistirilir ve margarin ilave edildikten sonra yogurma islemi tamamlanir. Hamurun üstüne bir örtü örterek 1 saat sicak ortamda dinlendirilir.
    Yagli tepsiye hamur yayilir.



    Üstü icin

    200 g Dövülmüs Badem
    100 g Seker
    100 g Margarin

    Badem ve seker karistirilir ve tepsideki hamurun üstüne serpilir. Margarin son olarak azer azer dagitildiktan sonra fiirina sürülür.

    Pisirme derecesi ve süresi :200 - 250 derece // 20 - 30 dakika
    Dinlendirme süresi :5 - 10 dakika


#18.10.2008 23:52 0 0 0
  • Güzel tarifin için teşekkürler Yıldız,emegine saglık.
#24.10.2008 12:19 0 0 0
  • tsk. eline saglık
#25.10.2008 11:44 0 0 0