bademli pasta - degişik

Son güncelleme: 23.10.2008 16:20
  • Malzemeler

    375 g Un
    30 g yas Maya
    1/8 l ( 125 ml ) Süt
    1 Yumurta
    50 g Seker
    8 g Vanilya sekeri
    50 g Margarin ( oda sicakligi )
    1 tutam tuz

    Margarinden haric malzemelerin tümü karistirilir ve margarin ilave edildikten sonra yogurma islemi tamamlanir. Hamurun üstüne bir örtü örterek 1 saat sicak ortamda dinlendirilir.
    Yagli tepsiye hamur yayilir.



    Üstü icin

    100 g Margarin ( oda sicakligi )
    150 g Seker
    2 yemek kasigi Bal
    8 g Vanilya sekeri
    200 g Dövülmüs Badem
    5 - 6 yemek kasigi Süt

    Malzemelerin tümünü bir tencerenin icinde yüksek ateste pisirin, marmelat seklini alana kadar kisik ateste pisirmeye devam edin. Karisimi daha sonra sogumaya birakin. Soguduktan sonra tepside bekleyen hamurun üstüne yayin ve firina sürün.

    Pisirme süresi :200 - 250 derece // 20 - 30 dakika
    Dinlendirme süresi :5 - 10 dakika dinlendirin


#19.10.2008 00:32 0 0 0
  • Emegine saglı yıldızcıgım,güzel ve degişik bir tarif.
#20.10.2008 16:29 0 0 0
  • yıldızım çok sağol;)
#20.10.2008 16:37 0 0 0
  • emegine saglik Yildiz, paylasim icin tesekkurler
#23.10.2008 16:20 0 0 0