375 g Un
30 g yas Maya
1/8 l ( 125 ml ) Süt
1 Yumurta
50 g Seker
8 g Vanilya sekeri
50 g Margarin ( oda sicakligi )
1 tutam tuz
Margarinden haric malzemelerin tümü karistirilir ve margarin ilave edildikten sonra yogurma islemi tamamlanir. Hamurun üstüne bir örtü örterek 1 saat sicak ortamda dinlendirilir.
Yagli tepsiye hamur yayilir.
Üstü icin
100 g Margarin ( oda sicakligi )
150 g Seker
2 yemek kasigi Bal
8 g Vanilya sekeri
200 g Dövülmüs Badem
5 - 6 yemek kasigi Süt
Malzemelerin tümünü bir tencerenin icinde yüksek ateste pisirin, marmelat seklini alana kadar kisik ateste pisirmeye devam edin. Karisimi daha sonra sogumaya birakin. Soguduktan sonra tepside bekleyen hamurun üstüne yayin ve firina sürün.
Pisirme süresi :200 - 250 derece // 20 - 30 dakika
Dinlendirme süresi :5 - 10 dakika dinlendirin