kabuklu sarımsak turşusu

Son güncelleme: 28.10.2008 12:52
  • noimage


    Bu da kabuklu sarımsak turşusu tarifi

    MALZEMELER:

    Taze sarımsak

    Sirke

    Limon tuzu

    Toz şeker

    Tuz

    Su



    YAPILIŞI:

    Taze sarımsaklar yıkanır.Kavanoza yerleştirilir.Üzerine tuzlu su eklenir.Günde bir defa suyu boşaltılıp tekrar tuzlu su eklenir.Bu işleme 3 gün boyunca tekrar edilir.4. gün sirke,tuz,limon tuzu,toz şeker ve su karıştırılıp sarımsakların üzeri kapanana kadar eklenir.Bir kaç gün sonra turşunuz hazır.Afiyet olsun.
#28.10.2008 09:49 0 0 0
  • Turşu tarifin için teşekkürler ŞeMuKaBu.
#28.10.2008 10:08 0 0 0
  • İlginç kabuklu sarımsak turşusu, hiç duymamıştım..
#28.10.2008 12:07 0 0 0
  • Rica ederim arkadaşlar..
    Tavsiye ederim
#28.10.2008 12:52 0 0 0