Malzemeler:
1 p. tuzsuz kızarmış ekmek
1 kase çilek
Karameli için:
1 litre süt
1 çorba k.nişasta
2 çorba k.un
1 su b.toz şeker
1 p.vanilya
1 yumurta sarısı
1 paket labne peyniri
Üzeri için:
4 çorba k. krem şanti
1 su b. süt
Hazırlanışı:
Tencereye 1 litre sütü alın.Üzerine nişasta,un,toz şeker,vanilya,yumurta sarısı ilave edip kremayı pişirin.Krema piştikten sonra üzerine 1 paket labne peyniri ilave edip mikserle çırpın.Karameli için tavaya 1 su bardağı toz şekeri alın.Toz şeker eridikten sonra üzerine su ilave edip kısık ateşte karemeli elde edin.
Servis tabağına tuzsuz ekmekleri dizin.Üzerine karameli kaşık kaşık dökerek hiç kuru yer kalmayacak şekilde ıslatın. Üzerine rondoda püre yaptığınız 1 kase çileği yayın. Üzerine kremayı ilave edip üzerini düzeltip biraz soğutun.Süslemek için ise bir kapta krem şanti ile sütü çırpın.Kremanın üzerini krem şanti ile kaplayın.Üzerine çilek dilimleri ilave edip 1 gece buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis edin.