MALZEMELER:
- 4 tane yumurta,
- 4 fincan şeker,
- 4 fincan un,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya,
- 1 tane limon kabuğu rendesi,
KREMASI İÇİN:
- 2 su bardağı süt,
- 2 çorba kaşığı un,
- 4 çorba kaşığı şeker,
- 1 tatlı kaşığı nişasta,
- 1 paket vanilya,
- 1 paket kremşanti +1 su bardağı süt,
ÜZERİ VE İÇİ İÇİN:
- çilek, kiwi, kayısı, şeftali, muz vs...
HAZIRLANIŞI:
Oda ısısındaki yumurtalarla şekeri 10 dakikaya yakın çırpın. Daha sonra elenmiş unu kabartma tozunu, vanilini ve limon kabuğu rendesini ekleyip tahta kaşıkla karıştırın (un karışana kadar karıştırmanız yeterli) Yağlı kağıt serilmiş kare fırın tepsisine kek harcını yayıp 170 derecelik ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin. Pasta kekini çok kurutmadan pişirmeniz gerekiyor. Aksi takdirde kurur ve rulo yaparken kırılmalar meydana gelebilir. Bu sebele pişirme süresi fırına göre değişebilir. Kontrollu bir şekilde pembeleşene kadar pişirin.
Pişen pasta kekinin ilk sıcaklığı çıkınca yağlı kağıttan çıkarmadan hemen rulo yapıp 5-10 dakika kadar bu şekilde bekletin. Diğer taraftan süte unu, şekeri, nişastayı katıp koyu kıvamlı bir muhallebi pişirin. Ocağı kapatmadan önce vanilini ekleyin ve ara sıra karıştırarak ılımasını bekleyin. Ilıyan kremaya 1 bardak soğuk sütle çırpılmış kremşantiyi katıp 10 dakika kadar çırpın. Bu kremayı sıcak bir şekilde rulo yapıp beklettiğiniz pasta kekinin içine sürün.