Malzemeler:
4.5 su b.un
2 su b. pudra şekeri
200 gr.tereyağı
4 yumurta
1 su b.toz badem
1p.vanilya
1 p.kabartma tozu
Üzeri için:
yumurta sarısı
bütün badem
Şerbeti için:
5 su b.toz şeker
5 su b.su
1 dilim limon
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına un alınır. Ortası açılarak tereyağı konur. Kenarlarına yumurta, toz badem, vanilya, pudra şekeri ve kabartma tozu alınarak hamur hazırlanır. Hazırlanan hamur yuvarlanarak yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı ve yağ karışımı sürüldükten sonra üzerlerine birer tane badem batırılarak pişirilir. Diğer taraftan Şerbeti hazırlanır. Bunun için tencereye 5 su b. su, 5 su b. tozşeker ve limon dilimi konularak kaynatılır.
Tatlı pişince sıcakken şerbeti dökülür. Tatlı sıcak, şerbeti ise ilk sıcaklığı çıkmış olmalıdır.Ağızda dağılan nefis bir tatlı. Dilenirse toz fındık ile de hazırlanabilir.