Malzeme:
1 tutam kaldirik yaprağı
250 gr. kuzu eti
1 tutam maydanoz
1 tutam dere otu
4 sap taze soğan
2 domats
2 biber
tuz, karabiber
2 çorba k. zeytinyağı
Üzeri için:
1 çorba k. salça
50 gr. tereyağı
su
Hazırlanışı:
Kaldirik yapraklarını sıcak suya atıp çıkartın. Bu arada içi için kuzu etini çok ince doğrayın.İçine doğranmış maydanozu
dereotunu,taze soğanı,domates ve biberi ekleyin. Zeytinyağını ve baharatları da ekleyip karıştırın. Bir kaseye üç tane
yaprakğı yerleştirin.Ortasına hazırladığınız harcı koyup bohça gibi kapatıp ters çevirin. Hazırladığınız bohçanın üzerine
tereyağını paylaştırın.Salçayı sıcak suda ezip üzerine gezdirin.Bu şekilde fırında iç harç yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bu mevsim otlar bitmeden yapmanızı tavsiye ederiz.
güzel bir paylasim ellerine saglik,,kaldirik dolmasini bilen cok az oldugu kadar kaldirigi bilende o kadar azdir diye düsünüyorum,,kaldirik her yerde olmadigi gibi her yerdede bulunmaz...