Kaldirik Dolması

Son güncelleme: 06.02.2009 16:51
  • noimage


    Malzeme:
    1 tutam kaldirik yaprağı
    250 gr. kuzu eti
    1 tutam maydanoz
    1 tutam dere otu
    4 sap taze soğan
    2 domats
    2 biber
    tuz, karabiber
    2 çorba k. zeytinyağı


    Üzeri için:

    1 çorba k. salça
    50 gr. tereyağı
    su

    Hazırlanışı:

    Kaldirik yapraklarını sıcak suya atıp çıkartın. Bu arada içi için kuzu etini çok ince doğrayın.İçine doğranmış maydanozu
    dereotunu,taze soğanı,domates ve biberi ekleyin. Zeytinyağını ve baharatları da ekleyip karıştırın. Bir kaseye üç tane
    yaprakğı yerleştirin.Ortasına hazırladığınız harcı koyup bohça gibi kapatıp ters çevirin. Hazırladığınız bohçanın üzerine
    tereyağını paylaştırın.Salçayı sıcak suda ezip üzerine gezdirin.Bu şekilde fırında iç harç yumuşayıncaya kadar pişirin.
    Bu mevsim otlar bitmeden yapmanızı tavsiye ederiz.
#20.11.2008 00:36 0 0 0
  • Tarif için teşekkürler.
#27.11.2008 13:02 0 0 0
  • güzel bir paylasim ellerine saglik,,kaldirik dolmasini bilen cok az oldugu kadar kaldirigi bilende o kadar azdir diye düsünüyorum,,kaldirik her yerde olmadigi gibi her yerdede bulunmaz...
#27.11.2008 13:15 0 0 0
  • Haklısın suskun yürek bende bilmiyordum araştırdım, kimi yörelerde zılgıt da denilen mor çiçekleri olan bir sebzeymiş.
#27.11.2008 13:20 0 0 0
  • ılk defa duyuyorum valla bi ara lokantaya ugramak lazım he ne dersınız
#21.01.2009 00:26 0 0 0
  • Paylasim İçin Teşekkür Ellerine Sağlık
#06.02.2009 16:51 0 0 0