Kaymaklı Çerkez Tatlısı

Son güncelleme: 30.11.2008 02:52
  • noimage


    Malzemeler:
    4 su b. un
    yarım p. yaşmaya
    1 çay b. irmik
    1 çay b. süt
    2 yumurta
    125 gr margarin
    2 çorba k. yoğurt
    2 çorba k. tozşeker


    İç malzemesi için:

    1.5 su b. ceviz
    1 yumurta
    1 çorba k. un


    Şerbeti için:

    5 su b. tozşeker
    4 su b. su
    1 dilim limon


    Üzeri için:

    yeşil fıstık
    kaymak

    Hazırlanışı:

    4 su b. un karıştırma kabına alınarak ortası havuz şeklinde açılır. İçerisine maya, yumurta ve süt konulur. İrmik ve toz şeker unun kenarlarına serpilerek havuzdan itibaren karıştırılmaya başlanır. Karıştıktan sonra içerisine yumuşamış margarin ve yoğurt da eklenerek hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur bir süre mayalandırılırken diğer taraftan iç harcı hazırlanır. Bunun için; karıştırma kabına ince çekilmiş ceviz, un ve yumurta alınarak iyice karıştırılır.

    Hazırlanan hamur uzun bir şekilde açılır. İç harç uzun bir fitil gibi sarılarak hamurun üzerine uzunlamasına gelecek şekilde konularak rulo yapılır.Bir süre bu şekilde bekletildikten sonra birer parmak aralıklarla kesilerek yağda kızartılır. İlk sıcaklığı çıkınca üzerine kaymak ve yeşil fırtık konularak servis yapılır.
#23.11.2008 23:11 0 0 0
Han Han foto
  • Gecenin bu saatinde boyle guzel seyler konurmu ya :)


    Ellerine saglik...
#24.11.2008 00:09 0 0 0
  • Güzel tariflerin için teşekkürler MİSS-FENER.
#24.11.2008 12:17 0 0 0
  • ellerinize sağlık
    tatlı krizine girdim
    burda olsaydılarda yeseydim
#30.11.2008 01:02 0 0 0
  • tatlı gibi güsel bişe warmı yaa
#30.11.2008 02:52 0 0 0