keşkül

Son güncelleme: 28.02.2006 21:36
  • Malzemeler

    SÜS İÇİN:TUZSUZ ANTEP FISTIĞI,HİNDİSTAN CEVİZİ
    TUZ
    3 ÇORBA KAŞIĞI PİRİNÇ UNU
    250 GR BADEM İÇİ
    300 GR. TOZ ŞEKER
    2 LT. SÜT






    Yapılışı

    BADEMLERİN KABUKLARINI SOYABİLMEK İÇİNBİRKAÇ DAKİKA SICAK SUDA TUTUN.AYIKLANMIŞ BADEMLERİN 2-3 KAŞIĞINI SONRADAN KEŞKÜLÜN ÜZERİNE SÜSLEMEK ÜZERE AYIRIP,GERİ KALANINI CEVİZ MAKİNASININ İNCE DİŞİ İLE ÇEKTİKTEN SONRA HAVANDA MACUN HALİNE GELENE KADAR DÖVÜN.2 LT. SICAK SÜTÜN 1 BARDAĞI İLE BU MACUN ŞEKLİNDEKİ BADEMLERİ ÇIRPARAK İYİCE KARIŞTIRDIKTAN SONRA İNCE BİR TEL SÜZGEÇTEN GEÇİRİN.KAYNAMAKTA OLAN GERİ KALAN SÜTE 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ VE 1 BARDAK SUDA DÜZGÜN BİR HALE GELİNCEYE KADAR KARIŞTIRDIĞIMIZ 2 ÇORBA KAŞIĞI PİRİNÇ UNUNU TOPAKLAMAMASI İÇİN AZAR AZAR KATARAK SÜREKLİ KARIŞTIRIN.10 DK. PİŞİRDİKTEN SONRA 1,5 BARDAK TOZ ŞEKER İLE DAHA ÖNCEDEN HAZIRALADIĞINIZ SÜTLÜ BADEMLERİ İLAVE EDİN VE HEMEN HEMEN BOZA KIVAMINA GELİNCEYE KADAR KARIŞTIRARAK PİŞİRİN.SERVİS YAPACAĞINIZ KAPLARA BOŞALTIP SOĞUTUN.KEŞKÜLÜN ÜZERİNE YİNE YUKARIDAKİ GİBİ SICAK SUDA KABUKLARI YUMUŞATILIP SOYULMUŞ BİR KAŞIK TUZSUZ ANTEP FISTIĞI VE YAKLAŞIK AYNI MİKTARDA HİNDİSTAN CEVİZİNİ, CEVİZ MAKİNASINDAN GEÇİRİP SÜSLEYİN.
#09.03.2005 14:02 0 0 0
  • ellerine saglik arkadasi ne diyeyim
#12.03.2005 09:04 0 0 0
  • ellerinize saglik cok güzel bir tarife cok tsk
#13.03.2005 09:01 0 0 0
  • Teşekkürler ellerine sağlık
#21.09.2005 10:31 0 0 0
  • Ellerine saglik
#26.09.2005 15:26 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#26.09.2005 23:52 0 0 0
  • noimage
#01.10.2005 06:22 0 0 0
  • ellerine saglik
#12.10.2005 00:45 0 0 0
  • ElleRINE SAglik....!
#12.10.2005 12:49 0 0 0
  • eline sağlık usta
#18.10.2005 09:38 0 0 0
  • eline emeğine sağlık
#04.12.2005 23:40 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 00:30 0 0 0
  • teşekkür ederim arkadaşım
#25.12.2005 16:23 0 0 0
  • Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
#10.01.2006 00:04 0 0 0
  • Ellerine sağlık , paylaşımın için de çok sağol
#22.02.2006 20:02 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler elinize sağlık
#23.02.2006 17:25 0 0 0
  • harika tariflerin için teşekkürler elinize sağlık
#28.02.2006 21:36 0 0 0