Az yediğimiz en faydalı 11 gıda

Son güncelleme: 14.01.2009 22:01
  • Az yediğimiz en faydalı 11 gıda



    New York Times, internet sitesinde Yemekten kaçındığımız ancak sağlığa en faydalı 11 gıdayı açıkladı.




    İŞTE O BESİNLER...

    Pancar: Folik asit bakımından zengindir. Kırmızı rengini veren pigmentler kansere karşı savaşır.

    Lahana: Kanserle savaşan enzimleri harekete geçiren "sulforaphane" isimli kimyasalı içerir.

    Pazı: Yapraklarında, gözleri yaşlanmanın etkilerinden koruyan karotenoid maddesi bulunur.

    Tarçın: Kan şekeri ve kolesterolü kontrol etmeye yardımcı olur

    Nar suyu: Antioksidan bakımından zengindir. Tansiyonu düşürür

    Kuru erik: İçeriğinde yüksek miktarda Antioksidan içerir.

    Kabak Çekirdeği: Yüksek mineral oranı erken ölüm riskini azaltır.

    Sardalya: Demir, magnezyum, bakır, çinko, fosfor, potasyum, manganez içerir

    Zerdeçal: Vücutta iltihaplanmayı önler ve kansere karşı koruma sağlar

    Yaban Mersini: Hafızayı kuvvetlendirir.

    Kabak: Kalori değeri düşük, lifler bağışıklık sistemini güçlendiren A vitamini bakımından zengindir. Uzun süre tok tutar.
#13.01.2009 17:08 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkürler.
#14.01.2009 16:15 0 0 0
  • teşekkürler
    emeğinize sağlık
#14.01.2009 17:58 0 0 0
  • emeğinize sağlık benım şu yaban mersini ne ihtiyacım var
#14.01.2009 22:01 0 0 0