Yılan şarabı ve akrep şarabı Asya'nın güneydoğusunda bolca tüketilen bir içki türü. ÖZellikle Tayland, Kamboçya, Japonya ve Vietnam'da çok moda.
Akıllara durgunluk veren bu içkinin yapım aşaması da oldukça ilginç. Yapımında Özellikle kobra yılanı ve büyük akrepler tercih ediliyor.
Özel olarak seçilmiş bu yılanlar daha önceden pirinçle mayalandırarak hazırlanmış alkol oranı yüksek şarabın içine konuyor.
Kobra yılanının zehiri bu alkollü sıvı içinde etanolün etkisiyle yok oluyor ve ortaya protein yönünden oldukça zengin bir içecek çıkıyor.
Zehiri tamamen yok olan bu içki sağlık açısından da inanılmaz faydalar sağlıyor.
Asya'nın birçok bölgeesinde bulabileceğiniz yılan şarabının en kalitelilerini Vietnam ve Tayland'da bulabiliresiniz.