Malzemeler.....
1 kg patlican
½ kg.kuzu kiyma
10 tane yesil biber
3 dis Sarimsak
Yogurt
2 yemek kasigi toz kirmizi biber
3 yemek kasigi tereyag
Yapilisi
Patlıcan közlenir.Cogumuzun közleme sansi
olmadigini varsayarsak firin bu is icin ideal bir cözüm..
Patlicanlari pismek üzere firini veririz.Patlicanlarin
pismesini beklerken diger taraftan da.
Biberleri ufak ufak dogruyoruz..Biraz sivi yag ile tavada
pisirip hemen kiymamizida icine ilave edip bir güzel kavuruyoruz....
Pisirdigimiz patlicanlari kabuklarini soyup temizledikten
sonra bicak yardimiyla ufak ufak kesiyoruz.Iri bir parca
kalmiyacak püre olana kadar....Bu islemi yaptiktan sonra
3 dis sarimsagi ezip yogurt icine koyup,hemen patlicanlari da
ilave ediyoruz..Borcam gibi bir kaba bu karisimi
dökün üzerinede kavurdugumuz kiymayi ilave edip
3 kasik tereyagda toz kirmizi biberleride kavurup üzerine
gezdirin.Ve yemegimiz servise hazir...