Köfte için "yarım kilo köfte, bayat ekmek, bir yumurta, köftelik baharat(yenibahar, karabiber, tuz), bir tane pembe soğan".
Püre için " yarım kiloya yaklaşık patates, süt, tereyağı, tuz".
Yapılışı :
Rondoda püre yapılan soğan ve diğer köfte malzemeleri bir güzel yoğurulup, folyodan kaselere içi oyuk şekilde kaplanır ve fırına verilir. Diğer yanda haşlanmış patateslere süt, tereyağı ve tuz eklenerek püre yapılır. Köfteler biraz piştikten sonra fırından çıkartılır, kaplarından sıyrılan köftelerin oyuk içi püreyle doldurulur, tepisye tekrar konulur. Bir yanda bir kaşık salçayla yaklaşık 2,5 su bardağı sıcak su ile karıştırılır ve bu karışım tepsinin dibine dökülüp tekrar fırına verilir.Daha sonra köfteler tam olarak piştiğinde servise hazırdır.