Kaş Almanın Püf Noktaları

Son güncelleme: 15.03.2009 18:44
  • kaş alma-kaş nasıl alınır


    kaş alınırken dikkat edilecek hususlar - kaş alımı - kaş alırken

    Kaş deyip geçmeyin


    Yüze anlamını 'kaşlar' verir dersek, pek de yanılmış sayılmayız. Hangi yüze hangi kaş gider? Kaşlardaki yeni trendler neler? Kaşlarla ilgili doğrular ve yanlışlar...
    Her yüzün bir ifadesi vardır. Bu ifadeyi bozmamak adına yapılması gereken yegane kural, kaş yapısını belirleyen adaleyi takip etmektir. Eğer kişi farklı bir talepte bulunuyorsa o zaman kaşın çıkışı ve kişinin talebi baz alınarak hareket edilir.

    Evde kaş alırken nelere dikkat etmemiz gerekir?

    Evde kaş alırken kadınlar öncelikle kaşın çıkışına dikkat etmelidirler. Kaşların çıkış yönünde alınması batık sorununu engeller. Ayrıca kaş alınırken cımbızın ucunu takip etmek önem taşır. Böylece hangi tüyü yakaladıklarını görebilirler.

    Kaşlardaki yeni trendler neler?

    Dünyada genel olarak doğal görünümlü kalın kaşlara yönelik bir eğilim var. Doğru olduğuna inandığım bu tarzı severek uyguluyorum. Ancak müşterilerimizin taleplerine göre adale yapısına sadık kalarak da kaşı inceltiyoruz.

    Kaşlarla ilgili doğrular-yanlışlar

    Kaş üsten alınmamalı

    Kaşın alınması, yaşla birlikte yer çekiminin de etkisiyle, adalelerin gevşemesini hızlandıracaktır. Bu durumda kaşın düşmesi söz konusudur. Kaş alımında üst bölgede lazer, ip, epilasyon gibi yöntemlerden kaçınmak gerekir.

    Kaş kesilmemeli

    Kaş alınırken sık başvurulan bir yöntem olan kaş kesimi, çıkışının bozulmasına kaş kıllarının da sertleşmesine ve uzamasına sebep olur. Kaş kesimi yerine aradan çıkan uzamış sert kılların alınması tercih edilmelidir.

    Küsen kaş tekrar çıkmaz

    Çoğu kez yanlış alımdan kaynaklanan ve kaş küsmesi olarak adlandırılan kaşın çıkmaması problemi, çözülebilen bir sorundur. Eğer kişinin kan dolaşımı, kansızlık ya da stres gibi bir problem yoksa zayıflayan kıl zaman içinde yenilenir. Fakat isteğe bağlı olarak sarı tüyleri canlandırmak için iki farklı yöntem uygulanabilir.

    a- Ustura tarzı keserek kaşlar beslenebilir

    b- Kan dolaşımını yoğunlaştırıcı krem tarzı ürünler ya da masajlar tercih edilebilir

    Sorunlu kaşlarda kalıcı makyaj tercih edilebilir

    Çok mecbur olmadıkça kalıcı makyajın kaşa tercih edilmemesinden yanayım. Adaleye yapılan her hareket ona zarar verecek, deriye yapılan her darbe ise deformasyona sebep olacaktır.

    Alınan kaşın toparlanması zaman alır

    Alınan kaşın tekrar aktif duruma gelmesi ve tamamlanması altı ay- bir sene arası zamana yayılır. Söz konusu zaman kişinin vücut yapısına göre değişir.

#25.02.2009 00:49 0 0 0
  • Öneriler için teşekkürler Ayışığı.
#25.02.2009 19:02 0 0 0
  • Bilgiler guzel ama ben genede kendim alamiyorum kaslarimi
    Paylasim icin tesekkurler Ayışığı
#06.03.2009 15:27 0 0 0
  • gerçekten küsüyor.. bendede olmustu o sorun sonra kendiğiniden düzeldi tşkler
#06.03.2009 15:54 0 0 0
  • geLin ben aLirim
#14.03.2009 19:20 0 0 0
  • Ben ka$larimi kendim aliyorum ama gecenlerde bozdum seklini simdi saldim ka$larimi uzatiyorum

    tekrar eski $eklini wercem
#15.03.2009 18:44 0 0 0