Yarım su bardagi pirinc
2 adet kapak
4-5 adet taze sogan
yarim demet dereotu
6-7 dis sarimsak
yarim kilo süzme yogurt
yarim su bardag sivi yag
Yarim demt maydanoz
Tuz,kirmizi pulbiber
Yapilisi
Taze soganlari kücük bir sekilde dograyip sivi yagda 2
dakika kadar kavurun...Kabaklari soyup, rendeleyerek
soganli karisima ilave edin ve 2 dakika daha kavurun..
Pirincleri yikayip bu karisima ilave edip üzerini hafifce
su asicak sekilde su ekleyip pirinc suyu cekene kadar
kisik ateste pisirin...Suyunu iyice cekince tuzunu ayarlayip
kiyilmis maydanoz ve dereotunu ekliyoruz,Karistirip
sogumaya birakiyoruz..
Diger tarafta ise süzme yogurda dövülmüs sarimsaklari
ekleyip bu elde ettigimiz karisimida kabakli malzemeye
ilave edip üzerine pul biber serpip servis yapabiliriz..
Güzel bir soguk meze tavsiye ederim...
deneyenlere afiyet olsun....