Ispanaklı Çipura

Son güncelleme: 19.03.2006 09:56
  • Malzemeler
    Mutfak
    Zorluk ***
    Süre 70 dk.
    Kaç Kişilik 6
    Yöntem
    Tart için :
    850 gr çipura balığı
    30 Adet iri ıspanak yaprağı
    1.5 su bardağı taze kreama
    2 Adet yumurta akı
    1 Adet limon
    Tuz, birkaç tane karabiber
    Sos için :
    4.5 Çorba kaşığı tereyağı
    3 Çorba kaşığı un
    2 Adet taze soğan
    1 Çorba kaşığı acı hardal
    3 Kepçe balık suyu
    2 Çorba kaşığı sirke ile karıştırılmış su
    1 Tutam tozşeker
    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı
    Balığın kılçıklarını ayırıp tuz ve limon dilimleri ilave edilmiş suda haşlayın.
    Balık etini robottan geçirin.
    Krema, 1 tutam tuz ve karabiberle karıştırılmış yumurta aklarını mikserle çırpıp balık etine ilave edin ve karıştırın.
    Ispanak yapraklarını sıcak suya batırıp çıkarın.
    Altı adet küçük tartolet kalıbını yağlayıp bir ucu dışarıya sarkacak şekilde ıspanak yapraklarıyla döşeyin.
    Ortasına balık ezmesini doldurup, sarkan ıspanakları üzerine kapatın.
    200 dereceli fırında 20 dakika kadar pişirin.
    Sos için ; kıyılmış soğanları 1.5 çorba kaşığı tereyağında sote edin.
    Sirkeli su ile ıslatıp 1 tutam tuz ve karabiber serpin.
    Atelten alıp kapağı kapalı olarak 15 dakika bekletin.
    Mikserle karıştırıp hardal ve tozşekeri ekleyin.
    1.5 Çorba kaşığı tereyağı ile unu pembeleştirin.
    Sıcak balık suyunu azar azar dökerek sürekli karıştırın.
    5 dakika pişirip, soğanlı karışıma ekleyin.
    Kalan tereyağını ilave edin.
    Dilerseniz üzerini nar taneleri ile süsleyip sos eşliğinde servis yapın.
#11.04.2005 16:40 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#11.04.2005 22:33 0 0 0
  • Ellerine saglik
#11.04.2005 22:39 0 0 0
  • Ellerine saglik
#21.04.2005 11:02 0 0 0
  • Ellerine saglik
#23.04.2005 02:23 0 0 0
  • Ellerine sağlık teşekkürler
#24.09.2005 09:49 0 0 0
  • Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
#27.09.2005 13:04 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 20:14 0 0 0
  • ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. ALLAH razı olsun
#28.12.2005 04:14 0 0 0
  • paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 16:35 0 0 0
  • Ellerine emeğine sağlık.
#19.03.2006 09:56 0 0 0