Izgara Lüfer

Son güncelleme: 19.03.2006 09:58
  • Malzemeler
    Mutfak
    Zorluk ***
    Süre 30 dk.
    Kaç Kişilik 4
    Yöntem
    1 Çorba kaşığı ayçiçek yağ
    (ızgara telini yağlamak için)
    4 Adet orta boy lüfer
    (temizlenip, yıkandıktan sonra kurulanmış)
    30 gr un (4 çorba kaşığı)
    Yarım çay kaşığı tuz
    Beyazbiber
    2 Adet limonun suyu
    Yarım su bardağı zeytinyağı
    Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

    Hazırlanışı
    Önce ızgarayı yakın.
    Izgara telini yaklaşık 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ile yağlayın.
    Balıkların iyi pişmesi isteniyorsa, balıkların her iki taraflarına da bıçakla birer çentik atın.
    Eğer az pişmiş isteniyorsa bu işlemi yapmayın.
    Unu ve tuzu birlikte eleyip, biberi karıştırın.
    Limon suyundan 2 çorba kaşığı kadarını bir kenara ayırıp, kalanını balıkların üzerine serpin.
    Balıkları una bulayıp, fazla ununu silkeleyin.
    1 ölçü limon suyuna 4 ölçü zeytinyağı olacak şekilde bir sos hazırlayın.
    Balıkları sıcak ızgaraya yerleştirin.
    Balıklar pişerken, temiz bir fırçayla arasıra hazırlamış olduğunuz bu sostan üzerlerine sürün.
    Yaklaşık 5 dakika sonra balıkları altüst ederek diğer yanlarını da 5 dakika pişirin.
    Balıkları önceden ısıtılmış tabaklara alın.
    Kalan limon suyu ve zeytinyağı karışımına kıyılmış maydanozu ilave edin.
    Izgara lüferleri, zeytinyağı limon sosu ile birlikte, sıcak olarak servis yapın.
#11.04.2005 16:45 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#11.04.2005 22:31 0 0 0
  • Ellerine saglik
#21.04.2005 11:19 0 0 0
  • Ellerine saglik
#23.04.2005 02:16 0 0 0
  • Ellerin dert görmesin mardinli teşekkürler
#24.09.2005 09:53 0 0 0
  • Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
#27.09.2005 13:04 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 20:15 0 0 0
  • ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. ALLAH razı olsun
#28.12.2005 04:10 0 0 0
  • paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 16:34 0 0 0
  • Ellerine emeğine sağlık.
#19.03.2006 09:58 0 0 0