Kalamar Tava

Son güncelleme: 19.03.2006 10:05
  • noimage

    Malzemeler
    Mutfak
    Zorluk **
    Süre 35 dk.
    Kaç Kişilik 6
    Yöntem
    6 Adet orta boy kalamar
    1 Su bardağı sıvı yağ
    1 Çorba kaşığı şeker
    1 Tatlı kaşığı karbonat
    1 Su bardağı un
    Tuz

    Sosu için :
    1 Kutu doğranmış domates konservesi
    Yarım havuç
    2 Adet arpacık soğan
    1 Diş sarmısak
    Yarım kereviz (havucun büyüklüğü kadar olmalı)
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    Tuz ve yarım tatlı kaşığı kuru fesleğen

    Hazırlanışı
    Kalamarları yıkayıp, kuruladıktan sonra yarım parmak kalığında halka şeklinde doğrayalım.
    Üzerine karbonat ve şekeri ilave edip, hepsini yoğururcasına karıştıralım (bu işlem kalamarı yumuşatmak ve lezzetini arttırmak için ).
    Ayrı bir kapta unun içine bir miktar tuz ilave edip karıştırın.
    Kalamarları una bandırıp fazla ununu silkeleyerek kızgın yağda eşit aralıklarla dizerek arkalı önlü hafif pembeleşene dek kızartın.
    Sosu için : Havucu tavla zarı gibi doğrayın ve kerevizi de aynı irilikte doğrayın.
    Sarmısağı ve soğanı küçük doğrayın.
    Tavaya sıvı yağı aktarın.
    Havucu, soğanları, sarmısakları ve kerevizi ilave ederek yumuşayana dek kavurun.
    Ardından 1 kutu domates konservesini tavaya boşaltıp tuzunu ve yarım tatlı kaşığı kuru fesleğeni ilave ederek hafifçe suyunu çekene dej 4-5 dakika kaynatalım.
    Sosu ve kalamarları servis tabağına alıp servis yapın.
#11.04.2005 16:53 0 0 0
  • Ellerine saglik
#11.04.2005 22:20 0 0 0
  • Ellerine saglik
#21.04.2005 11:37 0 0 0
  • Ellerine saglik
#23.04.2005 02:33 0 0 0
  • Ellerine sağlık teşekkürler
#24.09.2005 09:44 0 0 0
  • Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
#27.09.2005 13:05 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 20:10 0 0 0
  • ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. ALLAH razı olsun
#28.12.2005 04:21 0 0 0
  • paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 16:32 0 0 0
  • Paylaşımın için teşekkürler,ellerine emeklerine sağlık.
#19.03.2006 10:05 0 0 0