Malzemeler
1 litre Süt
100 gr hafif tereyağı
5 tatlı kaşığı kakao
3 yumurta
2 yemek kaşığı dolusu un
6 tatlı kaşığı şeker
100 gr % 75 bitter çikolata
Hazırlanış
Tereyağını eritin ve ardından unu ekleyin, kısık ateşte karıştırarak pişirin.
karışım yoğunlaşıp rengi esmerleşmeye başladığında ağır ağır süt eklemeye başlayın.
Karışım yoğurt kıvamını alıp kaynadıktan sonra ise kakaoyu ekleyin.
Az daha karıştırıp şekeri ve ufalanmış bitter çikolatayı ekleyin.
Çikolatalar eridikten sonra 1 kere daha karıştırın ve ocağın altını kapatıp
soğumaya bırakın.Sufle kaplarının içini yağlayın ve ince bir tabaka şeker ile kaplayın.
Ayrı bir yerde yumurtaların sadece beyazlarını köpük halini alana kadar çırpın.
Sufle karışımınızın 3/4 ünü sufle kaplarına bölüştürün.Kalan 1/3 ü, yumurta sarılarını
ve çırpıp köpük haline getirdiğiniz yumurta aklarını ekleyip karıştırın ve sufle kaplarının
üstüne ekleyin.175 derecede pişirdiğiniz suflelerinizi krema ve şeker ile servis edebilirsiniz.